hiçbir iyilik cezasız kalmaz

darth sidious
hayati acimasiz kılan gerceklerden biridir. yapılan iyiliğin goreve donusmesinin onceki evresidir. hayat insanları iyi veya kotu olmaya zorlar. kimse mutlak iyi ya da mutlak kotu degildir. masum bir bebkten bir katil yaratan herkes bu gunaha ortaktır. ve denir ki hic bir suc da cezasiz kalmaz. vebali soyleyenin boynuna... iyilik bir suc mudur, goreceli de olsa iyiler aslinda birileri icin kotu mudur yoksa?
dark blue
arkasında, kötüler her daim kazanır düşüncesinin barındığını düşündüğüm başlıktır. şu taraftan düşünülürse doğruluk payı vardır, doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar atasözümüzdeki gibi artık insanların egoları öylesine kabarmıştır ki (sen misin bana iyilik eden, ne hakla bana yadım edersin ulaaaaan, benim yardıma ihtiyacım yok dercesine )birine iyilik yaptığınızda karşı taraf bunu kendine yedirememekte ve resmen kin beslemektedir.
zeytin dali
iyilik yap iyilik bul sözünü destekler nitelikte bir sözdür. zira ceza, farsçada karşılik anlamına gelir. yani anlamı cümle içindeki kullanıma göre menfi ya da müset olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol