korku filmlerinde telefonun çekmemesi

addicted to pain
hemen her korku filminde olur bu hadise.eğer bi öcü,cadı ruh vesaire söz konusu ise hemen telefonların şebekesi gider.ulan turkcell’in alt yapısından uyduyla mı geliyo bu öcü dünyaya?peaah.
greyfurt
senaristlerin ve yönetmenlerin, hikayenin olabilirliğini arttırmak için "karakterleri izole ederek caresiz kilma egilimi"nden kaynaklanır.

görkemli bir savaş filmi çekmek için kollar sıvanır ama yapımcı yeterli kaynagi bulamadığı için "ormanda kaybolan 3 askerin kendileriyle hesaplaşmaları" temalı bir film çekilir.

karşılaştırmalı örneklersek:
görkemli savaş filmi icin min. gereksinimler: binlerce figüran, kullanim izni alinabilecek devasa alanlar, çok çok pahali özel ses ve görüntü efektleri ve daha bir sürü tonla para gerektiren şeyler.

düsük bütceli bir savaş filmi için min. gereksinimler: 3 asker, orman.

not: senaryo, küçük ama etkin teknik ekip, iyi yönetmen, iyi yapımcı, güçlü oyuncu kadrosu, trend ve daha bir çok faktörü hesaba katmadan yapılmış bir gözlemdir bu okuduklarınız.
(bkz: bowfinger)
freak
eğer izlenen film halka ise insanın kendini şanslı hissetmesine neden olur.film bittikten hemen sonra filmi izlediğinizi bilen ’komik’ bir arkadasınız sizi arayp 7 gün heeeuhee gibi seyler diyecektir.
chimera
eskiden cep telefonları yokken 3 belgrad ormanı kadar koşupta bir ankesörlü telefon bulan karakterlerin, şimdi götü kalkmış olup "ne gerek var hayatım oraya gitmeye cebim yanımda" gibi hedelerle olayı çözebilme durumu gelişmiştir. ne varki, "avcı ne kadar iz bilirse ayıda o kadar yol bilir" mantığı işlemiş olan korku filmi karakterlerimiz artık bitarafında jammerla dolaşarak sinyalizasyonu sorunsuz bir şekilde sekteye uğratabilmektedirler.
independence
kimi zaman da o kadar az ceker ki konu$ulanlar anla$ilmaz, kurban gene ölür. cep telefonunun cektigi durumlarda dahi kurbanin öldüğü filmlerde goru$mek uzere.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol