george bernard shaw

death in babylon
irlandali yazar kisi.tabi sozluk yazari degil.soyledigi ozlu sozler ve nukteciligi ile taninir.’’eger yurudugunuz yolda engel yoksa o yol sizi hicbir yere goturmez’’sozu odamin duvarinda barinmaktadir.
louandreassalome
aşağıdaki hikaye ile beni benden alan kişidir:

"bernard shaw ile churchill geçinemezlermiş.. bir gün shaw, churchill’e bi davetiye göndermiş, not olarak da “size iki kişilik davetiye gönderiyorum. bir dostunuzu alıp gelebilirsiniz. tabii dostunuz varsa.”
churchill , hemen cevap göndermiş, “maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuza gelemeyeceğim. ikinci gece gelebilirim, tabii oyununuz ikinci gece oynarsa.”

salome
george bernard shaw, irlandali bir yazar olup oyunlari ile unlenmistir. son derece sarkastik ve ironik bir dili vardir, elestirmenlik de yapmistir. nobel ve oscar alan tek ve ilk insandir.pygmalion isimli sahane oyunu beyaz perdede my fair lady (1964)adi ile sahnelenmis bir muzikal olup 8 dalda oscar kazanmistir. gulumseten ve dusunduren yuzlerce quotation a imza atmistir. son olarak bir tanesi ile veda ediyorum simdilik bernard shaw’a :

"patriotism is your conviction that this country is superior to all other countries because you were born in it."
matrax
tarihte nobel edebiyat ve oscar ödüllerinin her ikisine de ulaşmış tek yazar.pygmellion adlı filmin kurgusuyla bu ödülleri fazlasıyla hak ettiği bir gerçek.kitaplarında boşnak yazar ivo andriç’e yakın bir kurgu olmasıyla beraber harika bir de kara mizahçı.
idiamin
kazandığı ün sayesinde kadınların ilgisini fazlasıyla ceken bir şahsiyet olmuştur.
bir gün sosyeteden cok güzel bi kadın bernard shaw’a yanaşır ve şöyle der;

-seninle evlenelim ve bir cocugumuz olsun, senin zekanı ve benim guzelliğimi alır ve mükemmel bi cocuk olur.

bernard abi kadına bakar ve soyle der;

+ peki ya tam tersi olursa yazık değil mi o cocuga?

(bkz: karizmatik cevaplar)
emma the gold one
ingiliz krallığı liyakat nişanını geri çevirirken yazdıkları ile en aşağı haftada bir anılası çoluğa çocuğa oyunları izletilesi, aktarılası güzel adam.

’’bir oyun yazarı olarak ya aristofanes kadar uzun anılıp shakespeare ile moliere’in sırasında yer alacağım ya da yaşlı bir soytarı gibi yüzyıl sona ermeden unutulacağım. tarihin benim için vereceği yargıyı bilemem. ama yalnızca şu ad bana yeter. (imza) bernard shaw.’’
emma the gold one
70 yaşında kazandığı nobel ödülünü ’’kıyıya çıktıktan sonra bana cankurtaran simidi uzatıyorsunuz.’’ diye reddetmiş ancak daha sonra kabul edip aldığı parayla ingiliz-isveç yazın fonunu kurmuş güzel adam. canım benim bir insan demiş miydim? canım benim bir insan.
goshenit
bazı insanlar herşeyi olduğu gibi görür ve ’neden’ diye sorarlar bense herşeyi asla olmadığı biçimde hayal eder ve ’neden olmasın’ diye sorarım...
nys
’’her yıldızın bir yörüngesi vardır ve onunla en yakın komşusu arasında yalnız güçlü bir çekim değil, erişilmez bir uzaklık da bulunur.çekimin gücü uzaklığa oranla (daha fazla) artarsa, iki yıldız kucaklaşamayıp çarpışır ve yok olurlar .bizim de onlar gibi yörüngelerimiz var ve acıklı bir çarpışmayı önleyebilmek için aramıza erişilmez bir uzaklık koymamız gerekir. saygılı davranmanın tüm sırrı birbirinden yeterince uzak durabilmektedir;saygının bulunmadığı toplumda yaşam ne çekilebilir ne de sürdürülebilir’’

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol