copy paste yazıyi tanıma teknikleri

fasa fiso
efendim kolaydir.copy paste yazida cogunlukla buram buram tema kokar.bir de kisinin yazim seklinden de taniyabilirsiniz.soyle ki bilgic sozlukte turkce karakter kullanmiyor fakat gordunuz ki bir entrysinde turkce karakterler mevcut.buradan anlayiniz ki o yazi copy pastedir.daha detayli bilgi icin bu basligin devamindaki entryleri inceleyiniz.
nick
internetten bir yerden kopyalanip kopyalanmadigini anlamak icin ise yazida bulunan bir cumleyi -ki bu cumle cok da bildik bir sey olmamalidir- tirnak isaretleri icine alip google, yahoo gibi arama motorlarinda aratmak olabilir.

cogu sozlukte daha cok duygusal entrylerde görebilecegimiz bir vakadir. ayni yazilara yazarlarin/bilgiclerin bloglarinda rast gelebilirsiniz.
ki bu da normaldir herhalde.
mojo
diğer sözlüklerden copy paste yapan yazarları "yakalım ulan seni" diye baskına uğratmaya yarayan tekniklerdir..

ki bence en kolayı ve yazarlar tarafından en az dikkat edileni, yapılan copy pastedeki abkzlardır. çünkü siz abkz içindeki yazının da kopyalandığını zannederken aslında o kopyalanmaz ve küçük minik bir yıldız olarak sözlüğe geçer.*

bir diğeri de bu sevgili copy pasteci arkadaşlarımızın, kopyaladıkları entrynin id numarasını ve entry i yazan yazar ismini de kopyalamaları sonucu ortaya komik ve düşündürücü bir durum çıkartmalarıdır.

örneğin

heble hübele bla bla bla..

(#111111111 xx 02.08.2007 12:04)
entry puani: 4
seferyan
- cümle içersindeki anlam ile cümle içersindeki kelimelerin birbirleri ile muntazam bir uyum taşımaları.

- cümle içersinde ters bir anlam veya devrik cümleye neden olabilecek bir kelimenin cümle sıralaması içersinde yer almaması.

- kişinin cümleyi ilk kez okunduğunda bile edebiyat ile alakalı birisi tarafından yazılmış olduğu izlenimine kapılma hissi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol