the tudors

cremaster
efendim bu dizide kral ölen ağabeyinin karısı ile evlidir.ayrıca dinleri gereği o kadından istese de boşanamamaktadır(boşanmak için dalavere çevirmesini saymıyorum).dikkat buyurun karısından boşanması zor olan bir kraldan bahsediyoruz.ancak öte yandan kral her gece istediği bir hanım kızla (ki bunların çoğu kraliçenin yardımcıları) yatabilmektedir.insanın aklına sormak geliyor tabi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye.
git bi cay koy
insanın izledikçe o dönemin düzeni ve adaleti ile ilgili midesini bulandıran televizyon dizisidir. bu arada ahlaki değerleri de unutmamak lazım.
bb
kralın sarayda önüne gelen kadınla yatmasının ne kadar normal olduğunu öğreten dizidir. işin enteresan tarafı kraliçenin de hiç s.kinde değildir.
bb
ilk bölümün sonundaki anafikir:

-------spoiler-------------------

krallar etrafındaki adamların elinde birer oyuncak sadece. en azından bu harry böyle bi adam. her durumda kazanmasına izin veriliyor, arkasından iş çevriliyor, çocuk gibi avutuluyor ve her şeye rağmen hayatından memnun. şöyle bir özgürlüğü var: istediği adamın karısı ya da kızıyla yatabiliyor. bunun yanında görücü usulunde aşmış durumdaymış o zamanın ingilteresi. kızını düşünmeden hiç görmediği fransa kralının oğluna veriyor.sırf fransa ile aralarında savaş çıkmasın diye.

-------spoiler-------------------
bb
aşağıdaki diyalog spoiler gibi bir şeydir. diziyi izleyecekseniz okumayınız..


bir kız ve adam sevişirken kızın babası odaya giriyor. adam hiç istifini bozmadan işine devam ediyor ve:

baba: napıyorsun sen?
erkek: sence ne yaptığımız belli olmuyor mu?(kız kafasını çevirir babasına bakar ve gülümser)
baba: kızımın ve ailemin namusunu kirlettin!!
(adam kızı bırakır, kız yatağın diğer tarafına gider)
erkek: emin ol bunu benden önce başka biri yapmış(güler)
baba: kızıma tecavüz ettin !
erkek: bunu ikimiz de istedik

(bu arada kız toparlanıp giyinmeyi akıl eder; baba, adamın boğazına kılıcını dayar bu arada adam hala çıplaktır)
baba: seni öldüeceğim bu yaptığın için!!
erkek: ....(sessizlik efekti)(ama yüzündeki yavşak gülümseme sabit)
baba: defol git burdan!!!

(adam en yavşak haliyle eğilir yerden gömlek gibi bi şey alır, dışarı çıkar)
kız başını öne eğer babası da kıza tokat atar bi tane. sonra da odadan çıkar sinirli sinirli.

arutha
son bölümündeki kardinal wolsey’in konuşması esnasında arka planda trevor moris’in müziklerini yaptığı dizidir. özellikle de son bölümünde kardinal wolsey’in konuşması esnasında arka planda çalan "history of love" parçsı enfestir.
marietta
geçtiğimiz haftalarda 4.sezon 10.bölüm itibariyle bitti dizi. tudor dönemi, hanedanın diğer önemli hükümdarı elizabeth ile sona erdiği için, dizinin henry’nin ölümüyle bitmemesi gerekirdi bana göre.. hanedanın seyirlik bi ton malzemesi vardı daha..
hmmmmmtmmcnm
bir sezonunu izledikten sonra bizim muhteşem süleymanın falan piyes gibi gelmesine sebep olmuş dizi. bu arada henry canım beğenerek izliyoruz.
independence
dun gece basladigim ve 3 bolumunu izledigim dizi. ingiltere ve fransa kralliklarindaki carpikliklari konu ediyor.

sahsi kanaatime gore muhtesem yuzyil bu diziye nazaran daha buyuk ve daha detayli bir produksiyondu. gerci ilerleyen bolumlere bakmak lazim.
independence
ilk sezonunu bitirdim ve diyebilirim ki ilk bolumlere nazaran diger bolumleri cok daha guzel ve cok daha dolu.

oncelikle onemli oyuncularini sayalim;

(bkz: jonathan rhys meyers)
(bkz: henry cavill)
(bkz: anthony brophy)
(bkz: natalie dormer)
(bkz: sam neill)
(bkz: maria doyle kennedy)

bol entrika, bol seks, bol diplomasi, bol yalakalik uzerine kurulu 2007 cikisli dizi. 48.991 kisinin oylamasi sonucu su anda imdb de 8.1 puanda. zaman varsa ve tarihe ilgi varsa mutlaka izlenmesi gereken dizilerin basinda yer aliyor.
independence
3. sezonun sonlarina geldim ve bitecek diye cok cok yavas izlemeye basladim artik diziyi. donemi cok guzel yansitan bir basyapit. oyuncularin performansi da on numara. keske daha uzun surebilseymis.
independence
4 sezon suren dizi, her sezon 10 ar bolum. gonul isterdi ki 50 sezon sursun, detaylarin uzerinde daha fazla durulsun. gercekten muhtesem bir dizi olmus. keske bizde de boyle diziler cekilebilse. bak ezel olsun behzat ç olsun muhtesem yuzyil olsun onlara sozum yok ama aklima da baska bir dizi gelmiyor boyle akildan cikmayacak.

en sonunda ben bir dizi cekecegim, odulleri ucer beser alacagim. yakindir o gunler, bekleyin.
hmmmmmtmmcnm
biraz ara verdikten sonra finallerinde gelmesiyle elbette geri başlayıp nefessiz izleyip gün itibariyle finalinide yaladigim yuttuğum dizi. su kadar söylüyorum ben hayatımda ilk defa bir dizinin finalinden bu kadar etkilendim. ayakta alkışlayıp laptop önünde saygıyla egilesim geldi. seni özleyeceğim my loord.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol