ağzını musluga dayayıp su içmek

halukarnas
en sinir oldugum fiiliyattır.maç edilir mahalledeki çeşmeye koşulur en öndeki gider agzını dayar çeşmeye içer.ondan sonra başlar kavga gürültü.

+ lan alperrrrr bak oglum sakın agzını dayayıp içme.
- içerim lan kim ilk giderse o içer.ne yaparsa yapar.
+ bak içme sevmiyorum oglum ya yapma şunu.
- ohhhhhhhhhh! be kendime geldim.
+ ben şimdi seni kendine getirecem gel lan buraya.
- imdaaattttt!!
id est
ağız musluğun o buz gibi metal tadına dayanır. musluktan akan su ziyadesiyle israf edilerek somurulur. o aradaki gurp, gurp sesleri ve gırtlağı geçip mideye inen buz gibi suyun yanan bağırda hissedilmesidir aslolan. özellikle mahalle maçları akabinde yapılan bu eylem çocukluğumun anımsanan yegane anılarındandır. belki kazandığımız mahalle maçıdır onu hatırama yerle$tiren, belki de o kurumu$ dudaklarıma değen o musluk. o kadarını bilmiyorum.
hheeyytt
önce akla onur akın da gelse bir romantizm olarak aslında şu su sıkıntısı çektiğimiz günlerde çok mantıklı bardağı kirletmemek adına.
armour
dayamaya gerek yoktur kardeşim. at mısın sen? ağzını dayayacak daha güzel şeyler var bunları keşfet bu hayatta. elini akan suyun altına getirerek avucundan gayet rahat içebilirsin suyunu ya da bardak bul ne biliyim. eşşek kadar adam olmuşsun metalle münasebet zevk alacağın şey olmasın.
esmeralda
sokaktan gelen çamur pislik içindeki çocuktum daha dün..eve gelir gelmez yaptığım ilk eylemdi.hala o suyun tadını bulamam.bulaşık deterjanlı falan.
sitare
çocukluğumuzda mahalle maçlarından sonra kan ter içinde maçın yorgunluğunun ardından birde su içme sırası için koşarak gittiğimiz mahalle çeşmesindeki en büyük zevkti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol