olgunlaşmak

duncan mac leod
sözlükte o kadar çömez edilip uçurulduktan sonra insanın ruh halidir...

artık sözlükte insan-ı kamil olmaya daha bir özen göstermekte,açıklamalarında daha yapıcı olamaya çalışmaktadır...

amma velakin,kurtlar puslu havada gerek...
ekinezya
ben gelmedim davi için
benim işim sevgi için
dostun evi gönüllerdir
gönüller yapmağa geldim."

böyle bişey olsa gerek.
alacakarga
insan adi verilen organizmanin, zaman icinde deneyim kazanarak yavas yavas gerceklestirdigi eylem. bu surecte kisi olgunlasmakta oldugunun farkinda olmaz genelde, surec icerisinde belli bir yol kat edilince donup bakilir ve "lan! lan, buyumusum ben" denir. "ne salakliklar yapmisim" da denebilir. ama gercekten olgunlasmis bunye yaptigi "salakliklardan" pismanlik duymayacaktir. o aptalliklardir zaten onu olgunlastiran. arkasina donup baktiginda, yaptiklarinin "aptallik" oldugunu farkedebiliyorsa ne mutludur, buyumustur! o yuzden o aptalliklardan, ne olursa olsun, pismanlik duyulmamalidir. onlar bizi bugunku biz haline getiren olaylar, bazen de hatalarimizdir.

mare crisium
olgunlaşmak yanmaktır...dolmaktır..ağırlaşmak ve eğilmektir...insan olgunlaşır olgunlaştıkça durgunlaşır..acaba olgunlaşmak yaşama sevincini yitirmek midir yoksa dinmek, durulmak mı?insan büyüdükçe hayalleri küçülür mü?peki küçük hayaller olgunluğun bedeliyse fazla ağır bi bedel değil mi...
angelus
meyveler için de kullanılan bir terimdir. misal şeftali; önce hamdır, küçüktür, böyle ecüş bücüşdür. sonra mis gibi, sulu sulu bir hale gelir. olgunlaşır.evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol