sözlükte demokrasi anlayışı

independence
$u $ekildedir.

once bir kac kendini bilmez aklinca ideolojk fikirlerini insanlara empoze etmeye cali$ir.ardindan sozluk uzerinden tarti$mayi matah bir $ey zanneden bir kac cengaver ortaya cikar ve bu ki$iler ile alakali "fethullahci bu yetmedi kurtcu daha beteri turkcu bir de ulkucu ki sormayin gitsin" tadinda entryler yazar.bunlardan gaz alan ve bunyesi her daim gaz almaya musait bir kac di$ kapinin mandalinin kopca adayi da cikar ve bu entrylerle ayni anlamda yahut tezat anlamda entryler yazar.

oldu mu size bilmemkacinci bilgi sozluk meydan sava$i?

oldu.

peki bu esnada yonetim ne halt etmektedir derseniz cevabi basit.

bir ko$ede pusu kurmu$ ve olaylarin geli$imini izlemektedir ve avinin bogazina sarilacagi uygun zamani beklemektedir.

olaylar geli$ir, avlar belirlenir ve belki tum avlar belki de sadece te$vik edenler bir $ekilde bogazlanir ve yeni avlara yelken acilir.

i$te size sozlukteki demokrasi anlayi$i.

bu arada ba$ligi her kim acmi$sa uzerime kaldi ya hadi hayirlisi.iyi de oldu.
idiamin
sozlugun yapısı itibariyle demokrasi denen seyin sozlukte olması zaten mumkun degildir.
demokrasi yonetim sistemlerinin bir ogesidir, sozlukte de yonetme-yonetilme kavramları olmadıgı icin tartısılması gereksizdir.
oralet osman
olmayışını anladık da bunun süpper bir şeymiş olduğunu sananları anlayamadık.

kendinden olmayanı, kendi fikirlerini benimsemeyenlerin çığ gibi büyüdüğü bir toplumda sözlükler özgür beyinlerin yegane yerleridir diye söylemişti zamanında ünlü biri. burada da gördük ki fena bir kolpa imiş. hurafe imiş.

süleyman kimdeyse mühür ondadır anlayışı devam devam devam. marifet gibi bir de aslan, av, orman, tarzında anlatılmıyor mu bir de her yerde. şahane gerçekten.

gel butonları bir kenara koyalım da açık açık tartışalım.
enharista
olmayan demokrasinin dile getirilmiş halidir.genelde siyasetle ilğili bir başlık açılır eger çoğunluk aynı şekilde düşünüyor ise birbirine muhteşemler dağıtır, aksi bir düşünce dile getirilince düşünce değil o kişinin kendisi yerilir başka başlıklarda sırf çoğunluk gibi düşünülmüyor ise eksilere boğulur.sonra aksi olan düşüncenin entry’si yazan kişinin başlığı altına girilir. örneğin;

(bkz: başlığı tersten anlamak )
(bkz: başlığı başka bir yerinden anlamak)

şeklinde devam eder, bunlar sadece aklıma gelenler, bunları her bilğiç yapmıyor tabiki de, sakin ve anlaşma yanlısı bilğiçler "bu nedir ya da ne anlatmak istediniz" soruyorlar ama bir an tarafsız olamayan kişiler o anlaşma yanlısı tutumu serğileyemiyorlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol