mesut özil

0 /
passive
15 ekim 1988 doğumlu yarı alman yarı türk forvet oyuncusu. geçtiğimiz aylarda almanya milli takımı’nda oynamak istediğini açıklamıştır ve almanya u21 formasını sırtına geçirmiştir.. schalke’de forma giymektedir..
nerobianco
1.80 boyunda ve 70 kilogram ağırlığındadır. şu an werder bremen’de oynamaktadır. almanya a-milli takımında da görev almaktadır. fatih terim tarafından fildişi sahili ile oynanacak maça davet edildi. joachim löw tarafından da almanya a milli takımına çağırılan özil, iki milli takım arasında yaptığı tercihi almanya milli takımından yana kullandı. world soccer dergisi tarafından dünya futboluna yön verebilecek 50 genç yetenek arasında gösterilmiştir.
esrakesh
2010 dünya kupasındaki performansının meyvelerini toplamaya başlamış ve 5 yıllığına 15 milyon euro’ya real madrid’e transfer olmuştur.
orqn
8 ekim 2010 almanya türkiye maçında gol atmış kendisi. maçı izlemedim, golden sonra ne yaptı bilmiyorum ama şimdiden herkes sövmeye beşlamış arkasından.

bilmeyenler için hatırlatma niteliğinde not; mesut özil futbolcudur. futbolda esas amaç gol atmaktır. gol atınca sevinilir. altında üstünde bir şey aramaya gerek yoktur yani.
isyankarmuhabir
mesut özil prrofesyonnel bir futbolcudur ama, sahsi profesyonellik anlayisimda para kazanmak için vatanini redetmek yoktur. tamamen sahsi görüi tabi. ayrica en güzel açiklamada nuri den geldi dun itibariyle" benim annem babam türk, bende türküm yani milli takimda oynamamam için bir sebep yok" daha ne denirki.
esrakesh
almanya da doğumuş büyümüş, futbolu orada öğrenmiş ve bir tercih yapmış ki kariyeri adına doğru bir tercihtir. bunun türk olmakla alakası yoktur. aurelio bizim vatandaşımız oldu milli takımımızda diye milleti arkadasından ana avrat sövmüyor olsa gerek.


mesut kendisi için en doğrusunu yaptı belki de. zira alman milli takımında olmasa real madrid gibi bir takıma gitmesi pek mümkün olmazdı hele çoğu federasyonun liglerin yabancı istilası altında olmasının önüne geçmek için ab vatandaşı olmayanlara 3 oyuncu ile sınırlama getirdiğini düşünürsek.

ülkede türküm diye dolaşıp vatanına ihanet eden nice densiz varken bir kişinin üstüne gitmek tam bizlik işte.

adam dağda onlarca askerini öldürür sesini çıkarmazsın ama sana bir gol atar aslan kesilirsin karşısında..

trinity
şimdilerde ebru polat’la sevgili olan ebru polat’ın sürekli "ibiza’ya gidiyorum aşkımaaa" diye tweetlediği şahıs
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol