kürtten evliya olmaz

0 /
independence
evliyalik mertebesini verenlerin kullar oldugunu du$unecek olursak dogru bir onermedir.bu evliyalik mertebesini hangi bayiden alabiliyorsak biz de alalim da $animiz yurusun.

ha yok evliyalik mertebesi bir $ekilde yaradan tarafindan veriliyorsa ne bildin ki kurtten evliya olmayacagini?yaradanla bu konuda direk diyalog icerisinde misin nesin?

irkciligin "tum kurtlere olum" soyleminden daha ileriye gidebilecegini du$unmemi$tim bu zamana kadar.meger yanilmi$im.insanimiz bir irki kotulemek icin daha neler neler bulabilirlermi$ hayranlikla izledim.

yeni versiyonu icin "kurtten kurt olmaz" onermesini sabirsizlikla bekliyorum.

hatta ben atacam oyle bir onermeyi ortaya evet.
armes
bölücülüğün sınırları olmadığını gösteren bir başlık daha.siz "kürtten ot olmaz,bok olmaz pis onlar hayvanlar hayvan" derseniz onlar da size "ay canlarım ay kuzularım alın size çiçek" demiyeceklerdir.aynı şekilde karşılık vereceklerdir, ve sizden destek göremeyenler başka arayışlar içine girecekler ve lanetlediğimiz terörün bir parçası olacaklar.sonrada kahrolsun terör diyecegiz.
bütün kürtler terörist değildir önce bu mantığın kafamıza yerleşmesi gerekmektedir.ama sevgili barış yanlısı çok bilmiş aileler daha 7 yaşında olan çocuga "ahmetle oynama o pis bir kürt" derse bu bölücülüğü çocugun içine işlemiş olur ve kim bilir daha kaç tane böyle bölücülük, ayrımcılık yapan ama yapmadığını sanan insan var.evliyalık ile kürtlük arasında bağ kurabilmeyi becerebilen zihniyette işte tam olarak bunlardan.böyle yaparak sadece ama sadece kendilerine zarar verdiklerinin farkına varmayacak kadar da kör ve cahiller.
kirlisakal
allah rızası için
"72 milleti bir gözle görmeyen
halka müderris olsa da
hakikatte asidir"
diyen güzel insanları pis görüşlerinize alet etmeye çalışmayın!

ayrıca kaşıntıları gidermek için (bkz: said nursi)
angelus
sanıyorum tanrı bir takım "özellikleri" kullarına verirken din/dil/ırk ayrımı yaptığı gibi bir fikir sahibi olan birey tespitidir. ha bu tespiti yaparken görüyoruz ki tanrı hakikaten ayrımcılık yapmaktadır. misal kimi kullarına süper bir şekilde akıl, fikir ihsan ederken kimi kullarınada kurtten evliya olmaz şeklinde başlıklar açtıracak kadar akıldan, fikirden yoksun bırakmaktadır. üzülüyoruz tabii böyle olunca, keşke olmasa, heyhat.
karall
ulan yazariz pek sik yazmiyoruz okuyoruz genelde ama bazen öyle basliklar aciliyor ki ; insanin asabi bozulmasin yazmasin biseyler sonra yok sen öyle yazdin yok böyle yazdin zirvaliklarini agzina monte etmeye meyyal kardesciklerin türemesine vesile olmasin

ulan sayin güzel cici kardeslerim !

bir bakin su ülkemize gözünüzün önünde yahu icindesiniz! dibinize isik verin biraz, isiginizi yaydiginiz tepenizde hayali olarak kafanizda kurdugunuz o yukseltilerde, o yukselmiste alcalmis yerlerde aramayin aradiginizi... bütün isigi dipciginize de yigmayin sakin kör olursunuz sonra! her duydugunuza kulak verip inanmayin biraz bakin kaldirin kicinizi yahu ateletten kurtulun okuyun arastirin biraz... ay bilmem ne can oyle demis amenna ve seddekna der gibi hasa kabul etmeyin .


yuzyillar boyunca yuzlerce farkli millet bu topraklar icinde yasamislar farkli dinler farkli diller farkli irklar yönetim politikasi bir yana adamlar birbirlerini sevmisler gözlerini toprakla doyurmuslar. savasanlar da olmus elbette ama kimse birbirinin onurunu kirici seyler söylememis. simdi bu mozaik yapiya sahip ulke olarak turkiyede yasayanlar, ya veli oluyor;pek görülmüyor bu ama olsun milyonda bir de olsa rastliyor milyonda birine...gerisi yigin olmaya mecbur kiliniyor. bea kardesim kendi milletine kendi devletine kendi kültürüne kendi gecmisine senin kadar ters olan düsnman olan kendiyle barisik olmayan belki bir millet daha yoktur yahu sev kardesim biraz kendini kardesini gelme gaza hemen...

hem be salak kardesim allah senin gibi denyomu hasa ! dil din irk ayirsin hilafet gibi versin velaiyyetini kuluna babadan ogula gecirir gibi... kokladigin bok kokusunu gül kokusunu zannedipte kenefe girip kokuyla bütünlesip salak sacma seyler yazma. sinirlendirme adami adam olun biraz yaa sictiniz zatenb sozlugun icine. al benden de bu kadar.
ankakusu
ancak insanlarin soyunu, sopunu fazlasiyla merak edenlerin, bunu kurcaliyanlarin hatta daha da ileri gidip kisinin dogdugu veya yasadigi yer ile baglanti kurup bununla da alay edebilecek kapasitedeki zatlarin açabilecegi basliktir.
imphotep
hatta bunun bir atasözü bile vardır..
(bkz: kürtten evliya koyma kapıya)
fakat külliyen yalandır.evliyalar ile ilgili bir takım araştırmalar yapmuş bilgiç bünyesi olarak birkaç genel bilgi vermek isterim;
evliyalar bursa,konya,maraş,antep..vb şehirlerde olduğu gibi çoğunluğu kürt olan şehirlerde de ün kazanmıştır.siirt’te veya diyarbakır’de birsürü türbevardir. şimdi bunu söyleyen adam demekki "bu evliyalar buraya dışarıdan gelmiş" tarzı bir genelleme yapmış demektir.bunun da ne kadar saçma bişey olduğunu açıklamaya gerek yok sanırım..
sonuç itibari ile evliyalar iyidir kürt türk ayırmadan seviniz sayınız..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol