ak partinin çokuşu

rap dusmani
sokaklarda gezinirken karşıma çıkan ve bana hay alahım tepkisi verdiren kitaptır içeriği ise aynen şöyledir.

ak parti’yi iktidara taşıyan hızlı yükseliş, nasıl bir sonun habercisi? başbakan, ab kapılarında serinkanlılık ve sabırla beklemeye daha ne kadar tahammül edecek? ak parti’nin sembolü ampül ne zamana kadar parlar? kırmızı karanfiller gün gelip solacak mı? ekim 2006 seçimlerinden chp birinci, ak parti ikinci parti olarak çıkar ve dyp ile mhp yeniden meclistedir. ak parti’nin tabanından çatırdama sesleri gelmekte, ampul yavaş yavaş ışığını yitirmektedir. recep tayip erdoğan, abdullah gül ve diğer ak partililer bu kez bir çöküşün habercisi olan yağmurun altında beraber ıslanmaya gönüllü olacaklar mı? “ak parti’nin çöküşü” siyaset arenasına ürpertici bir soluk getiriyor. çöken bir iktidar partisinin enkaz görüntülerine politik-kurgu tadında bir kitap.
comengineer
spastikliğin daniskası.olaylara at gözlüğüyle bakmaktır resmen.
ak parti çökmekte falan değildir aksine sağlam bir "abdülhamit" politikası izlemektedir.

- hem ab kriterleri adı altında askeriyenin etkisini azaltmaktadır hem de askeriyedeki yolsuzlukların önünün kesilmesi için "şeffaflaştırma" yönünde önemli adımlar atmaktadır.

- öbür yandan abd’ye kendi çıkarlarımızı ilgilendiren konularda karşı çıkılarak bizi gölgesine alması engellenmekte , öbür taraftan da bağlar tamamen kopartılmayarak imf ile ilişki içinde bulunulmaktadır.

- ab’nin bizi almamama ihtimali ve abd nin bazı tavırlarına karşılık rusya ile yakın ilişkiler geliştirilmektedir.

-israilin baskısına rağmen hamas türkiye ye kabul edilmiş ve resmi protokole tabi olmuştur.

-bakü-ceyhan-tiflis boru hattı kurulmuş ;türkiye enerji kullanmadan para kazanma yoluna girmiştir.

-arabistanlı lawrence dan bu yana ilk defa araplarla sıcak ilişkiler geliştirilmiş , bunun karşılığında arap sermayesi türkiye ye sıcak bakar olmuştur.böylelikle batı sermayesi de türkiye nin kolay lokma olmadığını fark etmiştir ,ettirilmiştir.

-18 islam ülkesi türkiyeye vizeyi kaldırmıştır.bu pekçok türkün ve hükümetin hayal ettiği "türk-islam birliğinin" temel taşı niteliğinde bir adımdır.

-ikö de etkin rol alınarak "kıbrıs" resmen tanınmıştır.

-tarihte nadir rastlanan bir durum olarak recep tayyip erdoğan "israil devlet terörü" uygulamaktadır deme cüretinde bulunabilmiştir.israilli iş adamlarının türkiye üzerindeki etkisinin azaltıldığının göstergesidir bu.

neyin çöküşü kimin çöküşü ? ve bu iktidar ikinci kez halkın daha büyük desteğini alarak başa gelmiştir.eğer tüsiad , cumhuriyet gazetesi ,doğan holding ve chp suni krizler çıkarmaya çalışmazsa ve mantıklı "eleştirilerle" iktidara destek olursa türkiye yükselecektir.d-8 yeniden canlandırılacak , türk halkıyla ordumuz arasında 28 şubattan bu yana süregelen soğukluk kalkacak ve artık türkiyenin sesi "gür" çıkacaktır.
duncan mac leod
mamafih ki coşkuları,rejim düşmanı faşist mollaların elinde kalacak,çok feci şekilde çöküşlerini hazırlayacak bir sona doğru gidiyorlar...
izledikleri dış ve ekonomik politika ellerinde patladı sayılır...
şimdi de çeşitli sebeplerden anayasaya saldırıyor sapıklar...
kansız araplar ile daha bir haşır neşir olunmuş ,ülke milli sermayesi,santim santim bu soysuzlara satılmıştır...
ha arapların 1.dünya savaşında türkleri arkadan vurmasına birşey demeyenleri ,araba kardeş gözüyle bakan ümmetçi müsfetteleri de yok değildir...

barzani ve talabani kekoları gelip çankaya da bizi tanıyın cinsinden ,triplere giriyorlarsa bunun tek sebebi ampulun izlediği cıvık politikadır...

iki ay içinde 54 şehit veriliyorsa ,işte bu ampulun izlediği terörle mücadeledeki iktidarsızlıktır...

efendiler,şıhlara ,şeyhlere,ağlara ödenek ayırarak iktidar oldunuz ama...henüz kemalizmi gömemediniz...
idiamin
elimizde kalan yaklasık 120 milyar dolarlık mulkumuz de ozellestirilsin de ondan sonra zaten istesek de bu cokus engellenemez; fakat bu 120 milyar dolarlık varlıgımız da birilerine peskes cekilmeden bu cokusu kimse saglayamaz.
hele bi 4-5 yıl daha gecsin, ozellestirmeler bitsin, dolar yine tavan yapsın, devaluasyon sart olsun, ondan sonra da bir krizle akp de tarihteki yerini alacaktır.

ama dedigim gibi, o zaman da elimizde kalan tek sey kriz olacaktır.
comengineer
(bkz: ak partinin gizli iktidarın üzerine kabus gibi çökmesi)

terörle mücadeleyi 20 yıldır bitiremeyen(!)lerin suçunun iktidara atılması...silah kullanmayı bile öğretmedikler gencecik vatan evlatlarını sıcak çatışmalara göndererek "birşeylerin hesabının" yapılması....

şu an türkiye de çok önemli bir kurumun başında olan kişinin dedesinin "israildeki kutsal tepede yatması"...o kişinin "amerikan nişanı sahibi olması"...kendisi hakkında sadece iddianamede bulunan savcıyı apar topar "bertaraf etmesi"...

hudson enstitüsündeki toplantı da bazı "apoletli yetkilelerimizin" "pkk elebaşlarını şimdi verirseniz iktidarın eli güçlenir" demesi..söylentidir belki ama herkes söylentiler üzerinden hareket ediyorsa bunu yazmakta uygundur...
sirinsem gunahim ne
uzun vadede göremeyeceğiz.
niye?yarın kriz çıksa ahmet necdet sezer’e yıkacaklar.o görevi bıraktıktan sonra çıksa global konjoktürden dolayı kriz çıktı diyecekler ve buna seçmenin en az yüzde 30’u inanacak.
ayrıca hiç dert etmeyin kriz de çıksa bulgur,kömür parası bir yerden bulunacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol