ak partinin çokuşu

comengineer
spastikliğin daniskası.olaylara at gözlüğüyle bakmaktır resmen.
ak parti çökmekte falan değildir aksine sağlam bir "abdülhamit" politikası izlemektedir.

- hem ab kriterleri adı altında askeriyenin etkisini azaltmaktadır hem de askeriyedeki yolsuzlukların önünün kesilmesi için "şeffaflaştırma" yönünde önemli adımlar atmaktadır.

- öbür yandan abd’ye kendi çıkarlarımızı ilgilendiren konularda karşı çıkılarak bizi gölgesine alması engellenmekte , öbür taraftan da bağlar tamamen kopartılmayarak imf ile ilişki içinde bulunulmaktadır.

- ab’nin bizi almamama ihtimali ve abd nin bazı tavırlarına karşılık rusya ile yakın ilişkiler geliştirilmektedir.

-israilin baskısına rağmen hamas türkiye ye kabul edilmiş ve resmi protokole tabi olmuştur.

-bakü-ceyhan-tiflis boru hattı kurulmuş ;türkiye enerji kullanmadan para kazanma yoluna girmiştir.

-arabistanlı lawrence dan bu yana ilk defa araplarla sıcak ilişkiler geliştirilmiş , bunun karşılığında arap sermayesi türkiye ye sıcak bakar olmuştur.böylelikle batı sermayesi de türkiye nin kolay lokma olmadığını fark etmiştir ,ettirilmiştir.

-18 islam ülkesi türkiyeye vizeyi kaldırmıştır.bu pekçok türkün ve hükümetin hayal ettiği "türk-islam birliğinin" temel taşı niteliğinde bir adımdır.

-ikö de etkin rol alınarak "kıbrıs" resmen tanınmıştır.

-tarihte nadir rastlanan bir durum olarak recep tayyip erdoğan "israil devlet terörü" uygulamaktadır deme cüretinde bulunabilmiştir.israilli iş adamlarının türkiye üzerindeki etkisinin azaltıldığının göstergesidir bu.

neyin çöküşü kimin çöküşü ? ve bu iktidar ikinci kez halkın daha büyük desteğini alarak başa gelmiştir.eğer tüsiad , cumhuriyet gazetesi ,doğan holding ve chp suni krizler çıkarmaya çalışmazsa ve mantıklı "eleştirilerle" iktidara destek olursa türkiye yükselecektir.d-8 yeniden canlandırılacak , türk halkıyla ordumuz arasında 28 şubattan bu yana süregelen soğukluk kalkacak ve artık türkiyenin sesi "gür" çıkacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol