çokzekiyimdimisizdeanlamadınız

elma sekeriiii
o kadar zeki ki, bilgi sözlük’e sıgamayacak kadar zeka ve ego var kendisinde.
biz, diger sözlüklerle aramızdaki farkı kapatmak adına o "çok" fırın ekmegi kendisi yokken de yiyebiliriz; sorun yok.

insanlar, biz ne biçimiz, öööö yerlerde sürünüyor hede hödö diye diger insanların emeklerini ne yok sayabilir ne de bu $ekilde konu$arak bir yardımı dokunur.

kendisini ayda yılda bir buralarda görüyoruz, yazdıkları bir günde bi elin parmagını geçmez iken kalkıp diger olu$umlarla kıyaslamaya gitmesi çok ilginçtir.
hakkı yok buna.
independence
bir moderatorumuz tarafindan $oyle bir serzeni$te bulunulmu$ kendisi ile alakali;

"sozluge cok az giriyor, cok az yaziyor, bu sebeple de sozlugu ele$tirme hakki yok."

duygusal bir anina gelmi$ olmali sevgili moderatorumuzun, zira kimin neye hakki olup olmadiginin kararini vermek bize du$muyor hicbir $ekilde. her insanin diledigi her $eyi ele$tirebilmek gibi dogu$tan kazanmi$ oldugu bir hak var ve her insan anayasal cerceveler dahilinde bu hakkini diledigi her platformda kullanir. kimseye "bizi $urada ele$tirebilirsin ama $urada ele$tiremezsin, buna hakkin yok" demeye esasen bizlerin hakki yok. kaldi ki sozluge uye olan her bireyin (ister hic yazmaz / ister deliler gibi yazar) sozlugu diledigi anda ele$tirebilme hakki vardir ve bu hak bizler tarafindan kendisine taninmi$ bir hak degildir. misal ayni ki$i sozlugu goklere cikartsaydi saniyorum ayni moderatorumuz tarafindan "bizi goklere cikartma hakkin yok" $eklinde ele$tirilmeyecekti.

yani eger az yaziyorsan ya da hic yazmiyorsan bizi ele$tirme hakkin yok, ama yine az yaziyorsan ya da hic yazmiyorsan bizi diledigin gibi goklere cikartabilirsin. i$te eger bir hak hukuk araniyorsa entrylerde, esasen bizim bunu yapmaya hic hakkimiz yok her $eyden once.

i$te bu anlatilanlar sebebi ile #905074 id no’lu entrynin silinmesinin haksizlik oldugunu du$unerek alakali entryi yeniden canlandirdim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol