çokzekiyimdimisizdeanlamadınız

independence
bir moderatorumuz tarafindan $oyle bir serzeni$te bulunulmu$ kendisi ile alakali;

"sozluge cok az giriyor, cok az yaziyor, bu sebeple de sozlugu ele$tirme hakki yok."

duygusal bir anina gelmi$ olmali sevgili moderatorumuzun, zira kimin neye hakki olup olmadiginin kararini vermek bize du$muyor hicbir $ekilde. her insanin diledigi her $eyi ele$tirebilmek gibi dogu$tan kazanmi$ oldugu bir hak var ve her insan anayasal cerceveler dahilinde bu hakkini diledigi her platformda kullanir. kimseye "bizi $urada ele$tirebilirsin ama $urada ele$tiremezsin, buna hakkin yok" demeye esasen bizlerin hakki yok. kaldi ki sozluge uye olan her bireyin (ister hic yazmaz / ister deliler gibi yazar) sozlugu diledigi anda ele$tirebilme hakki vardir ve bu hak bizler tarafindan kendisine taninmi$ bir hak degildir. misal ayni ki$i sozlugu goklere cikartsaydi saniyorum ayni moderatorumuz tarafindan "bizi goklere cikartma hakkin yok" $eklinde ele$tirilmeyecekti.

yani eger az yaziyorsan ya da hic yazmiyorsan bizi ele$tirme hakkin yok, ama yine az yaziyorsan ya da hic yazmiyorsan bizi diledigin gibi goklere cikartabilirsin. i$te eger bir hak hukuk araniyorsa entrylerde, esasen bizim bunu yapmaya hic hakkimiz yok her $eyden once.

i$te bu anlatilanlar sebebi ile #905074 id no’lu entrynin silinmesinin haksizlik oldugunu du$unerek alakali entryi yeniden canlandirdim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol