devrimci gibi sevmek

elchi
devrimlerin kanlı tarafı dikkate alınırsa, biraz psikopatvari sevgi anlayışı olan kişiler için kullanılma potansiyeli yüksek bir cümledir.

(bkz: maço)
shevek
maçolukla falan ilgisi alakası olmadığını düşündüğüm sevme biçimi. devrimci devrimi sever, devrime karşı hayvan mıdır? hayır.

devrimci, devrimi ister. devrimci gibi sevmek sevdiğini devrim yerine koymak anlamına gelmekteyse ne ala, pek güzeldir. hem, devrimci gibi sevmek, devrim uğruna düşünebilme durumunu doğurur.

bunun maço olanı, ülkücü gibi sevmektir. ülkücü sevdiğine ülkü gözüyle bakacak ve düşünmeden peşinde pek hayvanca koşacak, yeri geldiğinde ülküsünü de satacaktır. konu, ülkücü gibi sevmek değildir. bu nedenle bu sevme biçiminin maçolara özgü olacağını düşünmek saçmadır.

devrimci için sevdiği devrimdir. sürekli olması uğruna sürekli düşünülendir sevilen. devrimci gibi sevmek sevdiğini tanrılaştırmak anlamına da gelebilir, bu yönden rezil bir durumdur. devrimi kutsallaştırmak yerine devrimin sonsuzluğunu düşünmeyi kutsallaştırmak bu soruna çözüm olabilir.

kesintisiz devrim büyük bir önem teşkil etmekte.

sevgiyi, aşkı devrim gibi görmek; sevdayı sonsuzlaştırmak evrime yenilmeye yol açabilir.

her şekilde bitik midir sonu devrimci gibi sevmenin? bilmem. bitikliğin ispatı şöyle kesin yargılar var gerçi, tarihin yegane tanığı ve kanıtı olduğu:
(bkz: devrimler once kendi cocuklarini yer)
(bkz: kansız devrim olmaz)
betterthan
devrimci davasina sahip cikandir,devrimci davasi ugruna olmeyi goze alandir,devrimci her sartta sartlari zorlayandir,devrimci her daim bir militan tarafi olandir,devrimci asidir,asiligi asil olandir,devrimci gibi sevmek sevdasina sahip cikmaktir,ugruna olmeyi goze almaktir,asilcedir aselettir,herkese nasip olmayandir devrimci gibi sevmek,herkese nasip olmayandir devrimci gibi sevilmek,dimdik durmaktir sevdasina sevdigine karsi.

ve devrimcinin gozunde iki yastir; hic gitmeyen, sevgilisinden davasindan ayrilmak...
sudkaido
devrim ve devrimci kelimesi komunizme yakin olan ve destekleyenlerle özde$le$tigi icin,aklima acaba sevdiklerini de komunistler gibi diger insanlarla ortak olarak mi görecekler? diye düsündüren sevme bicimi.
kalipso
sürekli mücadele anlamına gelir.aşka devrimi değil devrimcinin bazı özelliklerini katmak gerekir.
devrimci gibi sevmek sonuna kadar yanında olmaktır.fakat devrim de devirmekten gelir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol