lefter küçükandonyadis

cocabora
gol kralı oldu(1953-54).
milli takım formasını 50 kez giydi. futbol federasyonu’nun "altın şeref madalyası"nı alan ilk futbolcu oldu.
milli takım’da 8 kez kaptanlık yaptı.

burasi istanbul haci
fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadnda şuan için ölüm töreni gerçekleştiriliyor trt3 canlı olarak vermektedir.

mekanın cennet ruhun cennet olsun büyük usta lefter.

cennet şimdi çift forvet: lefter & metin oktay !
pipisik
1989 yılı baharında bir maç öncesi (fener’in 103 golle şampiyon olduğu sene) dereağzı’nda tanışmıştım kendisiyle. sadece lefter de değil; mikro mustafa, rahmetli cihat arman, puşkaş ergun, rahmetli ünal tan (¹), ismail kurt (²), ogün altıparmak ve rahmetli vedat okyar’la (³) birlikte takıma moral vermek için maça gitmeden önce tesisleri (barakaydı o zamanlar) topluca ziyaret etmişlerdi.

yaklaşık üç saat süren bu ziyarette ne anıları ne eski dostlukları kalmıştı anlatılmadık. rusya’dan dönerken omuzlara alınma esnasında gerçekleşen bir pandikleme hikayesi vardı lefter’in anlattığı meselâ, kendisine mi pandik atılmıştı yoksa başkasına mı bunu çıkaramıyorum şimdi ama pandiği atan metin oktay’mış, bunu hatırlıyorum. arman, bir otelde kamptayken boş bir havuza nasıl balıklama atladığını anlatmıştı o gün. altıparmak altta kalır mı, isminin hikayesinden bahsetmişti gene. tan ise apartman mustafa’dan, onun tüm stada yayılan gür sesinden.

(¹: tan eski bir feriköylü futbolcu. istiklal caddesi’ndeki tan han’ın da sahibiydi. o sene altyapı başhocası tan’dı. çok emeği vardır üzerimde, allah rahmet eylesin)
(²: kurt, daha sonra altyapıya başhoca olarak gelmişti. rahmetli metin kurt’un abisidir. kısa bir dönem onunla da çalıştım fenerbahçe’de)
(³: altıparmak ile okyar’ın oğulları -batur ve suat- benim takımda oynuyorlardı. orada bulunma sebepleri de buydu)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol