5 vakit namaz kılan orospu

0 /
hasktir
beni ve dinsel inançlarımı ilgilendirmiyor ancak din dersinde sevgili/saygılı hocamızın anlattığı bir hikayeyi serbest çağrıştırmıştır bu başlık bana.hatırladığım kadarıyla;
hz. muhammed kızına şu adrese git diyor orda iyi ağırlanacaksın diyor sanırsam. gidiyor bir orospu.. eli ayağına dolanıyor nasış ağırlayacağını bilemiyor aman efendim peygamberimizin kızı! diye. sonra ordan kalkıyor çıkarken karşı komşu kapıyı açıyor gelin hede hödö diyor. namazına devam ediyor arada kenara taş koyuyor muhammedin kızı oturuyor oturuyor sonra bakıyor aksiyon yok kalkıyor eve gidip babasına soruyor baba o orospudan ne medet diye karşı komşusu oysa ne kdar dini bütündü gibi. muhammed komşu cehenneme gidecek diyor. çünkü orospunun kapısı her çalındığında kenara bir taş koyuyor ve ibadete kendini vermiyor. orospuysa evet orospuşuk yapıyor ama iyi bir insan ve kendi hayatına bakıyor bu yüzden orospunun bütün günahları komşunun sırtında diyor.
sonuç;bize ne orospudan namazından orospuluk günah mı bilmiyorum ya neyse..
cihanmusul
yazmıyım dediğim ama herkesin nasiplenmesini istediğim hikaye:
gül devrinde kötü yoldaki bi kadın çölde iken kuyunun başında susuzluktan kıvranan bi köpek görür ve ayakkabısını kuyuya daldırarak ona su verir.o andan sonra vefat eden kadını bu olayın vesilesiyle yüce mevla cennetine alır
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
sırat köprüsünden geçerken ayağının kayma olasılığını sıfıra indirmeyi planlayan dini bütün iş kadını..olduğuna nasıl karar verdin ki? böyle şeyleri bilmemiz imkansız yukarda o varken.onun denetiminde ve bilgisindedir her şey.sen sadece bir kulsun.otur oturduğun yerde ses etme...
x
acaba ilk tanımlamayı türkiyedeki iş kadınları okusa bu entry sözlüğün götüne girer mi girmez mi diye tartışma yaratacak bir başlıktır.

edit: hayat kadını olarak düzeltilmiştir.
wereyda
$ahsen tanırım.

arkada$ı,
"insanları genelleyen amcık ağızlı sik kafalı japon askeri liberal cemaatçi"den daha iyi, daha düzgün bir insandır..

ben çok seviyorum onu, arada "mnskym gtnskym" diyor bana ama yine de seviyorum ben.

crystal meth mi aldınız nedir çözemedim.

zoge: etom dedi ki, "popülist olmu$sun bu entryde". hakkı var.
ederleziavela
namazımı kılar, sabaha kadar zina yaparım mantıgı icinde kendi ile celisen orospudur.

kuran ı kerim’de, zina sucunun ne denli bir hukmu oldugundan bihaberdır.

nur suresi ne demis ?

zina yapan mumin, ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. çünkü allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.

yanı diyor ki, hala devam ediyorsan zinaya bosuna namaz kılma.


elma sekeriiii
nur suresi ne demis recm vardir hede hödö seklinde bir takim sozler sarfeden bir yazarin actigi bir ba$liktir.

kuran-i kerimde recm edin boyle kadinlari gibi bir ibare yoktur, insanlari seven bir dinimiz vardir. eger boyle cezalar olsa kizlari gomulmekten kurtaran ayetler indirilmezdi. diyecegim sudur ki, hayat kadini veyahut degil, her 2 ayak uzerinde yuruyup du$unen konu$an canli, insandir.insana deger veren bir dinimiz vardir cok $ükür, gerekliliklerini kimin yapip yapmicana da bu dinin yaraticisi olan allah (c.c) karar verir. sana bana bu konuda fikir beyan edip, tirtiklamak du$mez.

edit:
independence
ne zamandan beri insanlarin ibadetleri ile meslekleri birbiri ile dogru orantili olmak zorunda bilemedim.ister zevk icin, ister para hirsi sebebi ile, isterse de zaruretten, her ne sebeple olursa olsun hayat kadinligini tercih etmi$ birisi var konu edilen.kendi tercihidir ne bizi ne de bir ba$kasini zerre ilgilendirmez.

hayat kadinligini tercih etmi$ ve gunde 5 vakit namaz kilan bir kadin var ayni zamanda konu edilen.durum degi$miyor.kendi tercihidir bizi zerre ilgilendirmez.

ee? bu ba$ligin acilma amaci ne olabilir bu durumda?

sanirim ba$lik hayat kadinlarinin namaz kilmasinin garip ve yapilmamasi gerekliligini betimlemeye cali$iyor.

ya da onun gibi bir $ey.

aslinda bir de $u yonden bakmak lazim duruma.

dunyevi ihtiraslarla din olgusu arasinda bir denge kurulmasi istense, sanirim kimse bu kadin kadar ba$arili olamazdi.gunluk gunahlari(kime gore neye gore?) gunluk sevaplarla(kime gore neye gore?) notralize ederek olumu tertemiz bir $ekilde kar$ilama planlari da kuruyor olabilir.

her halukarda kimsenin dine bagliligi yahut din anlayi$i bizi germesin.
bgat
olaya sözlüğün genel eğlence-makara anlayışlı entrylerinin dışına çıkıp da bakacak olursak, konuyu birçok yönden ele almak gerekir (buna değer bir konu olmadığını biliyorum, çünkü hayali bir şahıstan söz ediliyor burada, ama olsun).

fahişelik nedir, ve nasıl bir ruh haline sahip insanlar bu işi seçerler (meslek demiyorum, dikkatinizi çekerim).

bir de ahlak nedir, insan ilişkilerinde yozlaşma veya arsızlaşmanın sebep-sonucu nedir diye de düşünmek lazım(tüm bunları allah ve ahlak inancı kavramları doğrultusunda söylüyorum).

fahişelik hiçbir insan için parasızlığın kaynağı olarak seçilen bir iş olamaz kanımca. mazlum edebiyatının sonucu olarak ortaya çıkan bu söylemler hiç inandırıcı değil. bu bakımdan fahişelik yapan insanlara karşı toplum tarafından iyi duygular beslemez, çünkü para kazanmak için en çirkin-en pis-en arsız yollardan birini seçmişlerdir.

nasıl ki, nefis ve şehvet insani duyguları körelten hislerse, bu duygulardan para kazanmak da aynı şekilde ahlak sistemini tamamen ortadan kaldırabilecek bir durumdur. bu yüzden fahişelik yapan bir kadının kıldığı namazı ne ölçüde anladığı da malumumuz olur.

ibadet, allah ile kul arasında olur, diyebiliriz. ancak allah’a ve ibadete inanan kimsenin, allah’ın yol gösterici varlığı olan "kutsal kitaplara" dolayısıyla da haram-helal, sevap-günah gibi kavramlara da inanması ve buna göre yaşaması gerekir.

5 vakit namaz kılan fahişe, ibadet ve ahlak anlayışına göre hayal ürünü bir masal kahramanıdır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol