milletvekili yemini

schumi
metin şöyledir:

"devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma;

hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve atatürk ilke ve ınkılaplarına bağlı kalacağıma;

toplumun huzur ve refahı milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma;

büyük türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim."
schumi
baştan aşağı yalan olan metindir. kemalist kesim hukukun üstünlüğü, demokratik cumhuriyete falan yemin eder ama zerre sallamazlar. akp’ci kesim de atatürk ilke ve inkılaplarına uyacağına yemin etmektedir ancak buna da kimse inanmamaktadır.

esasen sadece atatürk ilke ve inkılaplarından devletçilik ilkesine her vekil ister istemez ters düşmektedir. eee bu ne şimdi?

her bokumuz terstir zaten bizim. cık cık cık... yalan yere yemin edilir mi, ekmek çarpar.

zaten atatürk ilke ve inkılaplarında demokrasi diye birşey yoktur ki. eğer atatürk ilke ve inkılaplarına uyacaksan demokrasiyi reddetmiş olacaksın; demokrasinin üstünlüğüne yemin edeceksen atatürk ilke ve inkılaplarına ters düşmüş olursun. ikisi birden olmaz ki. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?!..
schumi
bi de alkışlıyolar bu metni okuyan vekilleri. ulan neyini alkışlıyosun anlamıyorum ki. orada yazanı okudu. onu da mı yapamayacaktı yani. ya da iki yüzlülüklerini mi alkışlıyorlar anlamıyorum.
bgat
yemin töreninden önce atatürk’e saygı duruşunda bulunulması, "ideolojik kavramlara boğulmuş" bazı kişiler tarafından anlaşılamamıştır.

insanın duygularını, hissettiklerini, bağımlılıklarını, kendilerini güven içinde gördükleri bazı gerçekleri anlamak için galiba geniş bir bakış açısına sahip olmak gerekiyor. bu hissiyatlar ne "devlet ideolojisiyle" ne de "anayasada bulunan bazı fikir ve yasalarla" açıklanamaz.

bazı kişilerin çok sevdiği o "kavramsal" açıklamalar, insan duygusundan yoksun yaklaşımlar, okurken miğde bulunadıran seviyededir neredeyse. bu gücü anlamak zor değildir halbuki.

o güç, taa tarihten beri gelen, bir milleti şaha kaldıran bir güçtür, hiçbir ideolojisi ya da kavramsal açıklaması yoktur, zira milletin ta kendisidir ve her zaman da saygıyla anılacaktır.
isimsizkahraman
özellikle "büyük türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim" kısmını dtpli milletvekillerinin nasıl okuyacağını merak ettiğim yemin.
schumi
pek de güzel bir yemindir.

edit: o milletvekillerini seçen türk halkını cahil olarak niteleyen aşşağılık insanlara şimdi ne oluyor da halkı referans alıyorlar? sittirin gidin ikiyüzlü olduğunuzu bari göstermeyin.

not: entry 2. defa editlenmiştir. fakat edit kısmı pek bi hoş olduğundan kalması için tanım yaparak entryi tamamen silmedim.
devrim
"devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim."...şeklindeki yemin
mossa
meclisin içine tıkışan bir sürü milletvekilinin ellerine verilen kağıtları okuyarak yürekten(!) ve inanarak(!) ettikleri yemin..ehm..

özellikle de yeni milletvekillerine ölüyorum. ilkokul 1’e ba$lıcak çocuklar gibi yanlarında velileriyle geliyolar. yemin ederken kızarıp,utanıp,takılıp,ağlıcak gibi oluyolar. öyle bir bakışları var ki sanki ’anneeee gel al beni burdan yaaa!!’ diyorlar..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol