beyaz melek

0 /
amazonta
oyuncu kadrosunun mükemmel olduğu film. insan merak ediyor mahsun kırmızıgül ne yazmış olabilir ki bütün ustalar kabul etmiş oynamayı? merakla beklenen film.
artemisia
filmin yönetmeni ve senaristi hakkında hakkında hiç bir fikrim yokken fragmanını izleyip "lan bayaa bi acıklı, nerdeyse gözlerim doldu, oyuncular süper, izlenesi film gibi" diye tam içimden geçiriyordum ki fragmanın son sahnesinde "yazan ve yöneten: mahsun kırmızıgül" yazısını görüp, yarıldım, ama öyle böyle değil sinemanın ortasında bastım kahkahayı... önyargı demek ki böyle bir şey...
ankakusu
filmdeki hikaye benimde aklima gelmedi degil. daha dogrusu gelebilirdi. çünkü hep düsünmüsümdür, ister kendi rizasiyla olsun ister olmasin, ana-baba’yi yaslaninca huzur evi’ne yollamak bence nankörlüktür ve bize yakismaz diye. kendi kendime böyle bir seyi yapmayacagim sözü de verdim.

her ne kadar mahsun bey hikayeyi çogu kez dogu-bati arasinda fark diye dile getirsede, fark aslinda büyük sehirler ve anadolu’nun her hangi bir yeri arasinda olan farktir.

kentlesme ve sehirlesmenin beraberinde getirdigi, bana göre eksilerden birine deginilmis olmasi hosuma gitmedi degil. bakacagiz artik neymis, ne degilmis...
westkhan
artık mahsun kırmızı güzel entel entel yorumlar yaptırabilecek filmdir fragmanı fena değildir gidip izlenecek karara varılacaktır.
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
oyuncu kadrosunda kimler yok ki...
erol günaydın
nejat uygur
gazanfer özcan
yıldız kenter
arif erkin
ali sürmeli
bilge zobu
cezmi baskın
cihat tamer
deniz oral
erol demiröz
fadik sevil atasoy
fırat tanış
sarp apak
yavuz bingöl
mahsun kırmızıgül
gülhan tekin
hüseyin avni danyal
ilkay saran
lale belkıs
necmi yapıcı
nurşin demir
salih kalyon
suna selen
tanju tuncel
tomris oğuzalp
toron karacaoğlu
emel sayın
zeynep tokuş

izlenmeye değer duygusal bir film. yazan yöneten mahsun kırmızıgül de olsa önyargıya mahal vermeden izlemek gerekir diye düşünüyorum ki beyaz show’un geçen haftaki programında mahsun kırmızıgül filmi ile alakalı gayet iyi şeyler söylemiş,mütavazi tavrıyla dikkat çekmişti.oyuncu kadrosu zaten şahane...



matrax
insanlar hakkındaki ön yargılarımdan vazgeçmem gerektiği gerçeğini bir kez daha yüzüme vuran film.uzun zamandan beri neşeli geçen vurdumduymaz hayatıma en azından bir çeki düzen verme düşüncesini bende uyandıran ancak bu düşünceyi eyleme dönüştürebileceğimden şüphe duyduğum film.bravodur mahsun kırmızıgül’e..ellerine sağlıktır..nejat uygur’un zaten her hali komik..gidilesi,izlenilesi ve beğenilesi filmdir.
sitare
muhteşem oyuncu kadrosunun yanı sıra işlediği konu itibariyle gençleri etkilemesi beklenen, mahsun kırmızıgülün yönetmenliğini yaptığı sırf mahsun kırmızıgülden dolayı ön yargıyla gidilen eğer onun yerinde yılmaz erdoğan olsaydı yer yerinden oynardı dedirten film. televizyonlarda yayınlanan huzur evleri rezaletlerinden etkilenen yaşlılara hürmeti, saygıyı aşılamaya çalışan müzikleri sevilesi, ölüm olgusunun işlendiği;azrailin beyaz bir melek olduğunun savunulduğu tek olumsuz yönünün mahsun kırmızıgül olduğu film. her tütlü ön yargıya rağmen izlenilebilecek bir film. karpuz kabuğunda çıra yakmak.
igor
film cok fazla mesaj icermekle birlikte turk sinemasi adina gidip izlenilmesi gerekmekte.. oncelikle turkiye nin yetistirdigi en iyi oyunculari bu filmde gormek mumkun ancak mahsun kirmizigul saygiyi empoze etmeliyim derken bir ara el opmekten kafasini kaldiramaz hale gelmistir.. oyunculugunu begenmedim ancak filmin senaryosu ve verilen emekler adina takdir edilesidir.
scaremonger
olayi dramatizasyon olan filmdir. yonetmen resmen aglatmak icin kasmis, batirmis (cok afedersiniz sicmis), ustune bir de onu sivazlamistir. filmi izlemeye giderek onyargimi astigimi dusunmekle beraber, yazilmis olan senaryoyu o oyuncu kadrosunun bile tasiyamamis olmasi, her sahnenin sonunda basilan yaylilar vs. vs. ile nasil begeni topladigini anlamak mumkun degil. tamam eyvallah zevk meselesi de arkadas, ortaya cikan makul bir sonuc olsaydi, sonucu karsilastirma metoduyla mantikli kilmak gerekmezdi zaten. adam vermis damardan, paso ogretmenin bir ilkokul ogrencisine verir edasiyla kareye alinan mesajlar filan, offf anlatamiyom bile, o derece egreti. biraz ordan biraz bundan, ortaya karisik. cekimler falan nispeten eli yuzu duzgun birseyler olmus. klise de klise, adam resmen kolaj yapmis, ne bir yaraticilik, ne bir deneme, hic bir sey yok. ismi lazim degil bir eleman yazmis "turkiye’nin sarlo’su" diye, abi yaziktir, gunahtir, etme eyleme be. zaten anlamiyorum ben bu miletteki dramatizasyon merakini, resmen tez konusu.

zaten desem’de bilet 3.5 milyon olmus. offf neyse, cok az siyrikla atlattim.
independence
kadro muhte$em, mahsun kirmizigul antisempatizanligi almi$ aklimizi ba$imizdan, neredeyse kadroyu gormez olmu$uz. oysa tiyatronun en saglam isimleri filmde ba$rol oyunculari. sirf yildiz kenter’in konu$urken sesini duymak, kurdugu cumleleri dinlemek icin bile izlenir bu film, izlenmelidir de. aklimiza hic "lan filmi mahsun yapmi$, ne bekleyebiliriz ki" $eklindeki du$unceleri getirmeksizin izlemek lazim, o zaman cidden cok etkileyici bir film oluyor. mahsun kirmizigul’den zerre hazetmememe ragmen, sirf bu film icin taktir ettim kendisini, kendisinin benim taktir etmeme ihtiyaci yokken bile.

harika bir film olmu$, lafin azi ozu bu. oyuncu kadrosunun muhte$emligine yeniden deginmeden gecemeyecegim. arif erkin’in performansi resmen aklimi aldi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol