türk olduğunu belli etme yolları

0 /
most wanted duygu
herhangi bir yurtdisi gezisinde bile ben turkum demeden hareketlerle turk oldugunu belli etmek icin yapilan eylemler butunu.misal;

google earthten gorunur diye catiya reklam panosu asan kisi turk oglu turktur.hatta altarin oglu tarkandir.
comengineer
"eğer kendi milletini bu kadar aşağılıyorsan sen nasıl türksün " dedirten sözleri anımsatan başlıktır.
bari biz gençler olarak bu oyuna gelmeyelim.
türküz işte kardeşim , elbette yanlışlarımız vardır ama avrupalılar amerikalılar , israilliler bizden daha mı onurlu ve kaliteli insanlardır?
süper güçler bizi yeterince eziyor zaten bir de biz kendi kendimizi ezmeyelim.
most wanted duygu
milli goruslerle alakasi olmayan sadece geyik olsun diye acilmis olan bununla da kalmayip yanlis anlasilan baslik.bazi kimselerde milliyetcilik duygusunun uyanmasina yol acmistir fekat bunun turklugu asagilamayla herhangi bir alakasi yoktur.bu tur kofti milliyetcilik haykirislariyla bir yere varilamaz ve varilamayacaktir.elbette hepimiz turkuz ve bu dibine kadar gurur duyulacak bir olgudur.kimsenin bundan bir sikayeti oldugunu dusunmuyorum zaten sikayeti olan defolur gider baska ulke bulur kendine herkesin kendi tercihidir.

basligin ya da konunun turklugun getirdigi ironik ve hafiften komik olaylarla alakasi vardir.kisiye ya da kurulusa yonelik herhangi bir hakaret ya da asagilayici soz barindirmamaktadir.isteyen istedigi yere ceker herkesin kendi bilecegi istir.

ayrica kimsenin oyuna falan geldigide yoktur.ben turk olmaktan sonuna kadar memnun olan ve gurur duyan birisi olaraktan oyuna geldigimi dusunmuyorum.oyuna geldigini dusunen varsa kendi problemidir.
comengineer
başlığı açanın neden bu kadar gocunduğu ve de hakaret etme gereği duyduğunu merak ettiren enrtrisini görmemize sebep olmuştur.
asıl haykırışta bulunan kendisidir bu tavrıyla.bu sözlüğün özgür bir yorum meydanı olduğunu , farklı görüşleri içinde barındırdığını , kişisel kavgalara yol açmanın provakatörlükten ileri gidemeyeciğini unutmuştur.
kızılmaması gerekir o da bir insandır. ve insan kelimesi arapça nisyan(unutan ) kelimesinin bir versiyonudur.
itinayla hatırlatılır.
x
aslında türk olduğumuzu belli etmeye gerek yok dedirtecek bir başlık. zira evinde barkında bahçesinde tuvaleti olan bi insan zaten türktür. unutmayalım ki bugün öve öve göklere çıkardığımız avrupaya bile tuvaleti, işemeyi, sıçmayı türkler öğretmiştir.
salome

hicbir sey yapmadan yurumek. turklerin steryotip dis gorunusu oldugundan farkedilmekte, cogunlukla suriyeli, iranli veyahut lubnanlilar ile karistirilabilinse de. turkleri en iyi taniyan biri yani bir baska turk cok guzel farkeder yurtdisinda iken kimin "kendisinden" olabilecegini. turkleri bilmeyen biri ise hic bir sekilde anlamaz ister tukur, ister kufret, ister kari-kiza laf at hatta tacizde bulun zira bunlari yapan cokca arap mevcut benzer dis gorunuse sahip. bu denli kendini muhimsemese ulkem insani sanki daha az arkaik kacacak. oznel bir ornek ile cokca yabanciya turkiye’nin nerde oldugunu anlatmisligim vardir hem de hic hayrete dusmeden.
independence
yolda yururken bir anda elinizi api$araniza goturup hatir hutur ka$iyin.kimse size memleketinizi sormaz bile, otomatik olarak bilirler nereden oldugunuzu.
mademoiselle carole
yaninizda boru boru "iste bizim millet soyledir, yok efendim boyledir" diye atip tutan, burunlarindan kil aldirmayip boburlenen bir kisim ulke vatandaslarina;
sag elinizi yumruk sekline getirip, sol elinizle ustune vururken cikacak olan $aklamayla birlikte "-canakkale?" derseniz;
hemen anlarlar turk oldugunuzu,
baslarini one egerler ve siktirip giderler!
van ness
sokakta, caddede, halk içinde yürürken umursamazca bağıra çağıra küfürlü konuşmalar geliyorsa o taraftan bir türk ahalisi geliyordur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol