oldboy

0 /
alkazar
dovus klubu tadinda dialoglari olan g.kore sinemasinin dunya kult sinema katagorisine gelecekte yerlesecek sinema tarihinin en onemli filmlerinden biri.
feridun bitir
yapılmış en iyi intikam filmlerinden biridir.benim için uzakdoğunun gözbebeğidir.çoğu insanın midesi filmin sonunu kaldırmaz.bir sinemaseverin mutlaka izlemesi gereken bir filmdir.


http://www.imdb.com/title/tt0364569/
thanes
sonunu tahmin edemediğim ve tüm kıllarımı diken diken eden nadir filmlerden biridir. sabır ve intikam olgularının birleşince ne kadar dehşet verici birşey ortaya cıkardığını bu filmde göreceksiniz.
mrvai
mükemmel japon yönetmen takaeshi miike filmi.
gercekten bir başyapıt.takaeshi nin genellikle filmlerinde benimsediği,kahramanı yerme zevki film senaryolarında farklı bakışı,özgünlüğünü ispatlar.
goetica
izlemesi sağlam bir mide isteyen,intikam duygusunun $iddetini anlamama sebep olmu$ ve intikam kelimesinin anlamını bende ba$tan sona deği$tirmi$,sonuyla dumurlardan dumurlara sürüklemi$ filmdir.
ahanda burda spoiler var dikkat:
ensestlik yeri gelince dunyanın en iğrenç $eylerinden biri bile olsa ensestliği en sanatsal ve saf haliyle izleyiciye anlatmı$ olan filmdir bana göre..
ahanda burda spoiler sona eriyor
kesinlikle midenize yumruk yemi$ hissi veren film bittiğinde bile kıpırdamadan kalakaldığım hayatımda izlediğim en sarsıcı film.

"gülersen bütün dünya seninle birlikte güler..ağlarsan tek başına ağlarsın..."

"bir hayvandan daha kötü olsam bile benim de ya$amaya hakkım yok mu?"

"acıyor ama dayanıyorum.."
paulina
benim için en rahatsız filmlerden biridir. ahtapot yeme sahnesi ile dilini kesme sahnesinde gözlerimi kapamama hiçbir şey ifade etmemiş bi de kulaklarımı kapamışımdır.
goetica
izlenilmesi gereken filmlerin ba$ını çeken yegane filmdir.
ve sanırım hayatımda izlediğim en sert filmdi.
sertliği içerisinde barındırdığı iğrenç ve kanlı sahnelerden dolayı değil film bittiğinde midemde hissettiğim yumruk yemi$ hissidir.keza kendisi film bittikten sonra bo$ ekrana 10 dk kitlenebilecek kadar etkiliydi.
ares
felsefesi sahneleri mukemmel olan film.uzakdoğu sinemasından beklenmeyecek güzellikte olup kesinlikle izlenilmesi gerekmektedir... ayrıca filmdeki ’’küçük bir kum taneside olsan koskoca bir kayada olsan suda batarsın’’ lafı herşeyi anlatır
janisbaby
japon ahlakının teknolojisi ile paralel gitmediğini gösteren bir film. zira batıda ne böyle intikam vardır ne de böyle ilginç bir ahlak.
hallucinogen
örneğin bir irreversable da benzeri bir ilşkiden bahseden orta yaşlı bir adama ,’batı sendromu hacım oluyo böle şeyler fazla takılmıycan.bizim bi mösyö jappele vardı’ deyip geçiştiriliyorken soluksuz 2 saat geçirtebilen oldboy da intikamların en büyüğü için türlü yeminler ediliyor ve konunun mantıksal analizleri ,kültürel gerilimleri vs ile zerre meşgul olunamadan film sökün edip nihayetleniyor.ayrıca,filme tagline diye daha çok revenge is a dish best served cold ifadesini öneriyorum çünkü malum servisler bir noktadan sonra filmin seyrinde fazlasıyla belirleyici oluyor.
igor
bu film gercekten insani basindan sonuna kadar ekran karsisinda civileyip birakiyor. intikam konusunun cok agir bir sekilde islendigi bu filmi sonuna kadar ve sonunu izleyebilmek gercekten cok zor.

filmle ilgili cikardigim sonuc ise:

kimsenin hayatina burnunu sokma ve kimsenin de hayatina burnunu sokmasina izin verme.sonuclari her iki taraf icinde cok agir olabilir.nokta.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol