barışarock 2007

0 /
wigwam
bu sene barışorock’da "kadife çekiç" ve "mavi duman" adlı iki sahne olacakmış. çıkması kesinleşen gruplar:
6 hr sundae (avustralya)
17 ohm
abraxas
aduuket
ahibba
anima
annwn
arşmahal
ayılar
aylin aslım & yakup (akustik)
bertuğ cemil
boikot (ispanya)
bulutsuzluk özlemi
bülent ortaçgil
cahit berkay - zan
çar newa
deli
deli selim
dembedem
demir demirkan
dinar bandosu
dirty black
doxan
efsun
farzad golpayegani (iran)
feryal öney
gevende
god is an astronaut (irlanda)
hakan kurşun
hariçten gazelciler
hipnoz
işığın yansıması
kaptan zaman (taner öngür - serap yağız)
kara güneş
kiralık orkestra
mai
marsis
massar egbari (misir)
melatonin
moğollar
moral
narkoz
nev
nitro
ogün sanlısoy
otr
sabih cangil
sek.z
semaver kumpanya ritm grubu
senfonya
soul sacrifice
teneke trampet
unleash
vedat yildirim - bajar
violet
white wash
yalnış
yash-ar (yaşar kurt - arto tunç boyacıyan)
yeni harman
yolgezer
zardanadam

bilgilerinize

(bkz: http://www.barisarock.biz/index.php?topic=984.0)
zikkiminkoku
insanda barısarock,konusarock,koklasarock duyguları uyandıran adından da anlasılacağı gbi barıs yanlısı, rockncoke aleyhtarı, gidilesi organızasyon.ayrıca unleash grubunun elemanlarını yakinen tanırım vesselam.
anavarza1940
rock müzik altyapısı yeterince sağlam olmayan bir insan olarak muhalif duruşunun cezbediciliğinden dolayı dahil olmayı düşündüğüm organizasyon...
eldrun
ogün sanlısoyun gelip gelmeyeceğini bir türlü anlayamadığım festival.bazı yerlerde adı var bazılarında yok.
muque
gün itibariyle kollarından tüm festival pisliğimle ayrıldığım,tiyatro ve ya$ayan kütüphane standları ba$ta olmak üzere senenin en iyi festivaliydi diyebilirim.

çok çok eğlendim,ba$ka kültür evi’yle doğaçlama bir sahne deneyimi ya$adım, elektronik müzik dinledim, ya$ayan kütüphane’de insanlardan olu$an kitaplar okudum,bağırdım çağırdım,ü$üdüm, bir kaç barzodan korktum lakin genel kitle sevimliydi...

ve gördüm ki;

(bkz: ba$ka bir dünya mümkün)
stern
5.senesi olması dahiliyle sinema,tiyatro,ve gönüllüce katılımları kapsayan fest.ayrıca ’barışarock fotoğraf sergisi’ ne göz atmayan büyük bi kayıba uğrar.sergi pazar günleri hariç 11:00-19:00 saatleri arasında izlenebilir.
alacakarga
ayaginda converselerle "bush teroristtir, biz de anti kapitalistiz" diye sloganlar atan, "zipla zipla ziplamayan bushtur" diye bagiran, "hepimiz escinsel, hepimiz travestiyiz" diye kendinden gecen bunyelerin etrafta kol gezdigi, sadece son gun gittigim , boikot cikana kadar sikintidan delirdigim, darallardan daral begendigim, isigin yansimasi anadolu rock yaparken, sahnede elektrik gidince programin sarktigi, biokot’un 23:00 yerine 01:00de sahne aldigi, arada sahnede yapilan anonslar arasinda mehmet esatoglunun prim yaptigi, festival alaninda davulla bangir bangir gezildigi, toz toprak kaldirarak yanasan kamyonetlerin, butun tozlarin yiyeceklere yapismasina sebep oldugu, patatesli gozlemesinin icinde en fazla 13 gram patates bulabildigim , ayilar, nitro ve boikot disinda hicbir guzelligi bulunmayan, tekrar gitmem icin boikot gibi harika bir grubu getirmeleri gerekir dedigim festivalimsi.

ozel notlar:
kuresel isinma karsiti bunyeler, ormanlar tukeniyor diye protesto yapan organizmalar; o tomar tomar el ilanlari da neydi oyle?

"araba yerine bisiklet" diye bagiran bunyeler; siz neyle geldiniz oraya? bisikletle mi?

"bush soyle bush boyle" diye bi taraflarini yirtan bunyeler’e: evet haklisiniz bush hem oyle hem de boyle; ama sizin bagirmaniz bir sey degistirmiyor, bushun gotunde pireler ucusuyordu o sirada, cok da duydu sizi, cok da umrunda di mi? bagirmak yerine kaldir kicini bir sey yap madem o kadar devrimcisin. bagirmakla bir sey olmaz, konser izlemek icin bekleyen insanlarin kulaklarina tecavuz etmekten baska..
mesela ayagindaki converseleri cikartmakla baslayabilirsin ise.



son not: evet turk gencligi pogo yapmayi bilmiyor.
scaremonger
disaridan icki sokmaya calisan ergenlerin coplandigi, coca cola’nin kimi nedenlerden dolayi satilmadigi, fakat nescafe’nin hangi nedenlerden dolayi satildigini anlamadigim bir garip, iyi niyetli olduguna inanmak istedigim festivalin besinci ayagi. hayir satacaksan sat, ona birsey demiyorum da soylediginle yaptigin bir olsun be arkadas.
haricten
böylesi bir festivalde aksaklıklar olmamasını beklemek büyük haksızlık olur. illa ki kimi aksaklıklar ve sıkıntılar yaşandı, seneye de yaşanacaktır. ama herşeye rağmen orada olmaktan ve çalmaktan zevk aldığım bir festivaldir,karşı festivaldir,eylemcedir...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol