arkadaşlik sitelerinde zenginim havası veren çocuk

ali biberon
türkiye’deki bütün arkadaşlık sitelerine tıklanıldığında, karşınıza çıkan her 10 profilden, en az 6’sının, bu hadiseye tekabül ettiğini görecekseniz. şimdi şöyle bir istatistik yaparsam, her 10 profilden 6’sının zengin çocuğu olduğunu düşünürsek, tabi neye göre kime göre zengin sorusu geliyor hemen aklımıza. eğer zenginlik, " rayban gözlük ", " bmw araba ", " dışı 100 dolar içi, 5ytl’liklerle lastiklenmiş para " ise tabii ki değil. ama maalesef insanlar, bu 3’lü komboyu görünce bir an koç’u, sabancıyı unutmaktadır.

şimdi her 10 profilden 6’sı zengin çocuğu ise, bunların babası da zengindir. e bu çocuğun babası olduğuna göre anası da vardır. e anası da halinden ve vaktinden memnundur. şimdi çok tanınmamış ufak bir sitede 5000 profil var diyelim. ki bugün en boktan arkadaşlık sitesinde bile en az 10.000 profil var.10.000 profilin 6.000’i zenginse, 50.000 profilde bu rakam 30.000 e çıkıyor. şimdi türkiye’de binlerce arkadaşlık sitesi var. biz en tanınan ve en bilineni ele alalım.

" yonja.com ".şu an tam 3.891.142 üyesi olan bir sitedir. türkiye nüfusu ise yaklaşık 72 milyona tekabül ediyor.4 milyon kişinin yarısı zengin olsa bu sitede bu rakam 2 milyon eder.2 milyon zenginden sadece biri, iki kişiye iş verse, bu rakam 4 milyon eder. 4 milyon kişinin bir aile ve bu ailenin de en az iki kişiden oluştuğunu düşünürsek bu rakam eder 8 milyon.

şimdi sonunu getiremiyorum ama bir hesaplar yapmıştım, karıştı. yani anlatmak istediğim kimsenin, gerçek kimliğinden sıyrılarak, sanal profil yaratıp, kendini olduğundan çok yükseklerde göstermesine hiç mi hiç gerek yok.
raiden
arkadaşın bwm sinde kuzenin ray ban gözlüğü ile fotoğraf çektirip profilde mutlaka requiem for a dream izlediğini belirten, absolut tan başka birşey içmeyen çocuktur.
ha derseniz ki gerçek hayatta kimdir, genelde tüm gününü internet cafede counter olsun wow olsun internet cafe yi işleten adamdan başka kimseye faydası olmayacak uğraşlarla geçiren, interneti arkadaş sitelerinden,kız-erkek ilişkilerini de verme alma eyleminden ibaret gören zihniyet sahibidir.istinalar yok mudur, vardır;lakin istisnalar kaideyi bozmaz

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol