ilişkiye bir sure ara vermek

hem penalti hem gol
birbirinden bıkan çiftin birbirini özlemesi ve daha iyi anlaması için verilen ara.

-memet artık bana seni seviyorum demiyosun
-bak merve bence bir süre ara vermeliyiz bu ikimiz içinde iyi olacak
kalia
içten pazarlık örneğidir,şerefsizliktir.aslında it gibi ayrılmak isteyip ama "birini bulamaz da boşta kalırsam, geri dönmek istersem kapıda kalmak istemiyorum" demenin öztürkçesidir.kendi bencilliği için başkasının ömrünü çürütmektir.
alacakarga
sacmaliktir, durust olamamaktir. "ben bir cikip gezeyim, hava alayim, istedigimi yapayim, zaten aklimin kaldigi bir-iki hede de vardi, onlara da bir bakayim arada, sonra gene devam ederiz ben sikilinca" demenin baska bir yoludur. bir iliski ya vardir ya yoktur. ara vermek sacmadir. verilen aradan sonra devam edilen iliskiden hayir gelmez.

dipnot: gercekten ayrilirsin, sonra x zaman sonra tekrar bir araya gelince iliskiye devam etme karari alirsin ve devam edersin, bunlar ayri seylerdir. sozum "ara verelim"ci zihniyetedir.
zenana
sevgilinin ayrılmaya dayanamayacağını düşününce de ara verelim deyip olayı yumuşak bi hale getirebilirsiniz.ayrılalım demeye cesaret edemeyen bünyeler için de kullanımı yaygındır yani.
psikopatron
külliyen yalandır..bir ilişkiya sürer ya biter.bunu söyleyen kişi karşısındakinden bıkmış,sıkılmıştır.büyük ihtimalle de bu ara uzar gider yıllarca,artık ara verilmiş değil,bitmiş bir ilişkidir.geçmiş olsun
busabahlarinbiranlamiolmali
ilişki yaşayan insanların en saçmaladıkları an..aşk yürek işidir sabır işidir..beklemeyi dayanmayı bilmeyip..o cesarete sahip olmayıp,ilişkinin ağırlığını taşıyamayan insanların kaçış noktaları..
lepiska
her şey açık ve de seçiktir. kişi karşındakini yeterince sevdiğinden emin değildir. o ilişki bitmiştir de ağlayanı yoktur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol