bilgi sözlük ten atatürk resminin kaldırılması

isimsizkahraman
akp’nin sözlüklere yaptığı baskılar sonucunda independence’a "ya sözlük ya atatürk resmi!!!" diye rest çekip bizi sözlükle ata’mız arasında bırakan olay olma ihtimali vardır.tabii ki indy sözlüğü illegal yollara sokacaktır da o resmi oradan kaldırmayacaktır.

süper edit no 2: daha da çok eksileyiniz siz o resmi orada görmek istememektesiniz galiba.

he bir de ironiden anlamayan nesle aşina değilim efendim.saygılarımla,hayırlısıyla eksi oylarınızın devamını beklemekteyim.mü’min kardeşlerime faydası dokunacaksa seovilere kapım açıktır elhamdülillah.

(bkz: başlık parsellemek)
independence
az once gercekle$en $ey ancak oncelikle belirtmeliyim ki benim fikrim degildir. benim kullandigimhttp://independence.bilgisozluk.com subdomaininde halen vardir ve var olmaya devam edecektir.

zamana yayilan sureler icerisinde bir kac ki$iden bu konu ile alakali hem ele$tiri hem de tepki aldim. sozluk dinsiz, irksiz, milletsiz, cinsiyetsiz, dolayisi ile tamamen tarafsiz olmali fikri tamamen dogruydu ancak benim dogrum o yonde degildi. bana kalsa tum internet sitelerini, ulkede ne kadar dukkan cadde sokak varsa hepsini ataturk resimleri ile bustleri ile donatir kirmizi beyaz renklere boyardim. bunlari yazdim diye hakkimda radikal milliyetci yorumlari yapilmasin, du$uncelerde bunlar dola$masin, buyuk hata olur.

tum bu ele$tirilerin uzerine mitili’nin #988147 id no’lu yazisi tuz biber oldu. aslinda icten ice bu durumun sozlugun tarafsizligini baltaladigini, sozluge bir kimlik kattigini biliyordum ama ne yapayim, kabullenmek i$ime gelmiyordu. kabullenmek gunu geldi catti.

eger bir platformda yonetici kivaminda bir insansaniz, size gelen ele$tirileri de onerileri de pur dikkat dinlemeli ve dikkate almalisiniz. nihayetinde bu oneri ve ele$tiriler bireylerin ego tatminleri degil, sozlugun daha kaliteli bir hâl almasi adina yapilan $eylerdir.

gun itibari ile sag ust ko$ede bulunan ataturk resmi icim sizlaya sizlaya sozlukten kaldirilmi$ir. ayni entry de mitili efendi "independence siyasi goru$unu sozluge yansitmamali" demi$ ya, o ya$ i$te. o kadar da uzun boylu degil.

edit: halen sozlukte olanlar, yahut halen resmi gorenler ctrl + f5 yapiversinler.
rumuz pilis tiray egen
halen sağ köşe de duruyor atam ve bayrağım. varsın milliyetçi desinler, varsın kemalist desinler varsın bana maço erkek desinler, seviyorum ne derlerse desinler. kalsaydı lan herkeş bişey yazmışsa bende yazıyorum sözlük. bir farktı bu hareket kalsın o fark. klonluktan bir adım daha uzaktı o bayrak.
orqn
gerçekleştiği anda şu tepkiyi verdiğim olaydır;

http://tinyurl.com/65pfqvs

herkesin fikrini söyleyebildiği, özgür düşünceyi savunan platformlara siyasi ya da dini bir kimlik kazandırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. bu nedenle bu uygulamayı doğru buluyorum. hatta dini bayramların duyurular aracılığıyla kutlanmasına da karşı olduğumu çoğu zaman söylemişimdir. bu sözlük atatürkçü ya da müslüman bir sözlük değildir. içindeki yazarların çoğu öyle olabilir ama sözlük öyle olamaz. olmamalı.
tasarimharikasi
sağ üstte atatürk resminin olması sözlükteki herkesin atatürkçü olduğunu ya da bu düşüncenin zorla empoze edildiğini göstermez.

seversiniz ya da sevmezsiniz ama atatürk tüm ülkede hatta dünyada birleştirici unsur olarak kabul görür. -genel anlamda ayrıştırmak için bizi atatürkten uzaklaştırmak istediklerini görmüyor musunuz?-

kaldı ki ben atatürk resminin orda olma sebebinin de, hepimizin minnet ve şükran duygusunun simgesi olmasından yola çıkarak; onun hoşgörüsünün ve yarattığı eserin çatısı altında toplanmak olduğunu düşündüm. çünkü onun devrimleri zamanının çok ötesinde bir bilgi toplumu yaratma adınaydı.

o yüzden sevgili dostlar, ayakkabınızın bağcığına kadar yabancı malıyla donatılan ve sömürge haline getirilen ülkemizde, varsın bir atatürkümüz sağ üst köşede dursun.
independence
gelen tepkilere gore herkes hemen hemen benim gibi du$unuyormu$. bu durumda varsin bilgi sozluk taraf tutan ataturkcu bir sozluk desinler. turk bayragi ve ataturk resmi eski yerine konulmu$tur.
esrakesh
tepki alır mıyım bilmiyorum bu yorumumla ama o resim orada eğreti duruyor ve sadece var olsun derseniz eyvallah ama resim konum ve boyutu itibariyle maalesef güzel durmuyor, oraya sonradan kondurulmuş olduğu besbelli oluyor. çüzünürlüğü yüksek bilgisayarlarda ekranın neredeyse ortasına gelen resim havada kalmış gibi duruyor.

keşke bu resimle ilgili eli yüzü düzgün bir tema yapılsa isteyen kullansa, negzel olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol