ahmet ertak pkk taraftarı bir vatan hainidir

independence
belirtmek isterim ki ba$lik sadece onerme nedir ne degildir, konuya aciklik olmasi acisindan acilmi$tir.yoksa devletin belediye ba$kanligi gibi bir makamini i$gal eden birisine vatan haini demek degildir amac.

ha belki de onerme kilifi altinda laf sokmaktir.bilemiyorum onu henuz.(nasil takmi$sam kafaya bu adami ben.)

$imdi efendim madem ki onermeye ornek vermek istedik bu durumda aciklamasini da yapalim.onermenin onerme olabilmesi icin kesinlik iceren bir cumle ve kesinlik iceren cumleyi onaylayacak kanit lazimdir.

eger ahmet ertak’in vatan haini oldugunu du$unuyorsak(ki du$unmem bile saygideger bir belediye ba$kanimizdir kendisi) bunu kanitlamaliyiz.kanitlayamadigimiz takdirde onerme olmaktan cikar rivayete girer.ama olsun rivayetler de guzeldir, ta$ yerini bulur nasil olsa.

pekala.bu durumda bu cumlenin onerme oldugunun ispatini yapmak kaliyor geriye.mesela (yapmaz ama)eger ahmet ertak bir fransiz televizyon kanalina cikip dese ki mesela;

"pkk demokrasi sava$cisidir, desteklenmelidir.turk makamlarina sesleniyorum.turk makamlari eger operasyonlarina son verirlerse pkk’da silah birakacaktir"

(yinelemek istiyorum asla yapmaz boyle bir $eyi.bu ulkenin hazinesinden maa$ alan ve bu ulkenin belediye ba$kanligi gibi bir makami i$gal eden bir beyefendi nicin boyle bir $ey yapsin.)

hah i$te.boyle bir $eyler yapsa sayin bay ahmet ertak, o zaman katiksiz bir vatan haini olur.ama cok $ukur ki yapmaz.ve yine sayin bay ahmet ertak boyle bir $ey yapsa ve vatan haini olsa bu durumda onermemiz reel bir onerme olur rivayet kisvesinden arinir.

bu onermenin reel bir onerme oldugunu tam olarak anlayabilmek icin $oyle bir goz atin.

#590686
ankakusu
yoook caniiiim yine her zamanki gibi bizler yanlis anlamisizdir. mutlaka sadece o malum cümlelerini degil, dediklerinin tamamini okuyun diyenler çikacaktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol