boyoz

0 /
ups
butun turkiyeye yayma planlarimla gozumde dolarlar belirmesine yol acmaktadir ki nasil hala boyle bir tadin farkina varilmamistir buna da ayrica sasirmaktayimdir...
freagl dreams
zikredildikce sadece agiz bolgesinin degil ulasilamadigi zaman beyninde sulanmasina sebebiyet veren, bayatlamamak gibi bir ozellige sahip sabahlari ozellikle tuketmekten haz duyulan bildigimiz kadariyla izmire has hamurisidir.
fantuzzi
artık istanbul’da da olan ( asrın börekçisi-mecidiyeköy-aslı börek-mecidiyeköy) sarıyer böreğinin eline su dökemeyecek yiyecek.
ozee
guzel izmirin guzel hazır kahvaltısı yaglı ve dokulen yapısına aldırılmadan bir guzel tuketilir,iyi ki varsın boyoz.
demokrat kedi
aslen bir yahudi yiyeceği olduğunu öğrendiğim tanımlanamaz nesne.izmir otogar’ına ayak basınca hemen alınan şey.izmir’deki yahudilere olan gönül borcumun nedeni.eskiden bornova-merkez’deki migros’un önünde 24.00 bilemedin 01.00 sularında birden serap gibi ortaya çıkan bir seyyar boyozcu vardı ki taburelerini çıkartır,yumartalarını hazırlar,hatta çay demlerdi.arabanın buğu içindeki camları ise ayrı bir iştah açardı.şimdi var mıdır bilinmez.ayrıca izmir tulum peyniri,haşlanmış yumurta ve çayla tadına doyum olmaz.

(bkz: şimdi uzaklardasın gönül hicranla doldu)
artemis
çocukluğumun güzel anıları olan babam beni okula bırakmadan önce yaptığımız kahvaltıların vazgeçilmezi boyoz ve fırında haşlanan yumurta.orijinali o şekildedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol