eşcinsel

0 /
pipican
her iki cinsiyetide tercih etmis insanlara denir, bazilari hayvanca davransalar bile.. ayrica son derece normaldir.
imgoindeeperunderground
kendi cinsi ile birlikte olanlara denmekte olup belki de yanlis kullanilmaktadir. erkeklerin kendi cinsleri ile birlikte olanlarina homoseksuel, kadinlarin kendi cinsleriyle birlikte olanlarina lezbiyen bu iki grubun kumesine ise escinsel denir.
asirlardir varligi bilinen ama israrla bir hastalik gibi gorulmeye devam eden durumdur. bazi ulkelerde bu insanlarin evlenmelerine, evlat edinmelerine izin veren yasalar mevcuttur ki bu ozendiriciligi olsun diye degil zaten var olan bir seyi mesrulastirmak icin yapilan dogru bir harekettir. secme sansi her bireye verilmistir, verilmelidir de. kanun izin vermese de gonul istedigine konmaya devam edecektir nitekim.
turkiye sinirlari icinde gunumuz itibariyle hala imkansiz gorunen bir kavramdir. bu sebeple gizli escinsel dedigimiz buyuk bir kitle tam da bu ulkede bulunmaktadir. nitekim travesti kovalayan delikanlilarimizin durumu icler acisidir. karilarindan kacip erkek olan kadin gorunumlu bu insanlarla birlikte olan "erkek"lerimiz aslinda ozgurce tercih yapabilse belki de durum bundan farkli olurdu diye dusunulmektedir. nitekim olay aslen kimin kime soktugu degil hangi cins ile birlikte oldugunda kitlenmektedir.
ben erkekle yatarsam ama ben ona sokarsam ben escinsel olmam gorusu sacmaligin onde gidenidir.
muque
kendi cinsine hasta olan, onla sevişen, sevgili olan.
bir diğeri : eşcinseller, gözü
eşinden başkasını görmeyen, namuslu, harama uçkur çözmeyen
tiplerdir. az bulunurlar. pek bir değerlidirler.

bok bocegi
kendi cinsiyle seks yapmayı tercih etmiş insalardır.. tıpkı kadınların haklarını "kadın hakları" başlığı altında arıyor oluşu gibi eşcinseller de haklarını "eşcinsel hakları" başlığı altında aramak zorunda bırakılmaktadırlar.. doğuştan sahip olmaları gereken birçok insan hakkını kullanamamaktadırlar..
scary miss mary
dünya nüfusunun %7sini oluşturan insanlar.
los angeles nüfusunun %40 ını oluşturan insanlar


bazen eşcinsel insanlar 3. cins olarak gösterilsede bu kabul edilemez bişeydir. mesela ülkemizde gaylerin askerlik yapmasına izin verilmemektedir. cinsel kimlik ve cinsel tercih karıştırmamalıdır.ayıptır.

eşcinsellik bi tercih diil bi yönelimdir.
bu dogustan veya tecrübe edilen etkili bi olay ile ortaya çıkabilir.

örneğin, bi homofobik kız arkadaşım bikeresinde eşcinsel bi kızla konuştuunu, daha sora kızın peşini bırakmadıı gerekcesiyle tüm eşcinsellerden nefret ettiini sölemişti. bende o zaman bi kız, bi erkein ilgisinden aşırı sıkıldıında, o cinsten souyup, yöneliminin deişmiş olduu , ve bununda gayet normal olduu konusunda bi teori yürüttüm.
strahd
teorime göre; tabular olmasa herkesin olacağı şey. herkes biseksüel doğar, fakat üreme ile cinselliği karıştırmış olan insanoğlu oluşturduğu tabulardan dolayı kendini heteroseksüelliğe iter.

ayrıca tanımlar sizin uydurduklarınızla değil var oldukları şekilde kullanılmalıdır. eşcinsel demek, gay ve lezbiyen kümelerinin birleşimi demek değil hem kendi cinsiyle hem de karşı cinsiyle cinsel ilişkiye giren insan demektir. biseksüel daha iyi anlatıyor sanırım.
gokkusagi
türkiyede eşcinsellere askerlik yaptırılmadığı külliyen yalandır. yoksa elinde pembe teskeresi olan binlerce insan olurdu (evet türkiyede çok eşcinsel var)
askerlik yaptırılmayanlar eşcinsel olduğunu söyleyen ve bunun yanında askere giderlerse rahat durmayıp diğer askerleri de yoldan çıkaracaklarını (?) kanıtlayanlardır. bunu kanıtlamak ise çok zordur. psikologlardan oluşan bir kurul önünde bunu ıspatlamanız gerekmektedir.
737ng
icgudusel duyguların tercihleri yönlendirmesi eylemi. avusturalya aciklarinda bulunan bir mercan adasi uzerine kurulmus olan gay lezbiyen kralligi adindaki ulkenin otomatikman vatandasi sayilan ve vatandasligina basvurabilen kimselerdir. (ada 3km2 olmakla beraber turistik amaclarla kullanilmaktadir. resmi bayragi escinselligin sembolu olan gokkusagi’dir. milli marslari gloria geynor’un "neysem oyum" sarkisidir.)
freagl dreams
(bkz: terscinsel) olarak da idrak edilebilen kişisel yaşam tercihi. halbuki ters değildir ters olan doğal olandır insan ilişkilerinde. ilişkiyi artı ve eksi kabul edersek eğer çürür bu tez.
alorarola
heteroseksüel ideoloji’nin üzerinde egemen kuramadığı, heteroseksüelizm’in yalandan ibaret olduğunu, olmayarak değil de doğarak gösteren özgür insanlarına verilen isim.
alorarola
eşcinsellik daima erkek cinsiyetinde oluyormuş gibi tercüme edilir,
bilinmelidir ki bunun nedeni kadının 2 nci sınıf vatandaş olmasını gören atavist heteroseksüelizm dir. bu yüzden heteroseksüelzim daima kavram karmaşalıklığını kullanarak homofobiktir. eşcinselleri topluma nazaran vatandaştan ziyate "insan" dışı mahluk olarak görür.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol