eşcinsel

imgoindeeperunderground
kendi cinsi ile birlikte olanlara denmekte olup belki de yanlis kullanilmaktadir. erkeklerin kendi cinsleri ile birlikte olanlarina homoseksuel, kadinlarin kendi cinsleriyle birlikte olanlarina lezbiyen bu iki grubun kumesine ise escinsel denir.
asirlardir varligi bilinen ama israrla bir hastalik gibi gorulmeye devam eden durumdur. bazi ulkelerde bu insanlarin evlenmelerine, evlat edinmelerine izin veren yasalar mevcuttur ki bu ozendiriciligi olsun diye degil zaten var olan bir seyi mesrulastirmak icin yapilan dogru bir harekettir. secme sansi her bireye verilmistir, verilmelidir de. kanun izin vermese de gonul istedigine konmaya devam edecektir nitekim.
turkiye sinirlari icinde gunumuz itibariyle hala imkansiz gorunen bir kavramdir. bu sebeple gizli escinsel dedigimiz buyuk bir kitle tam da bu ulkede bulunmaktadir. nitekim travesti kovalayan delikanlilarimizin durumu icler acisidir. karilarindan kacip erkek olan kadin gorunumlu bu insanlarla birlikte olan "erkek"lerimiz aslinda ozgurce tercih yapabilse belki de durum bundan farkli olurdu diye dusunulmektedir. nitekim olay aslen kimin kime soktugu degil hangi cins ile birlikte oldugunda kitlenmektedir.
ben erkekle yatarsam ama ben ona sokarsam ben escinsel olmam gorusu sacmaligin onde gidenidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol