bilgi sözlük konseptinde uyuz olunan noktalar

imgoindeeperunderground
sozlukten ayrilan ya da atilan kisinin yazdiklarinin geri verilmemesi ve siteden de silinmemesi haksizliktir. ne gitmeye ne de atilmaya niyetim olmamasina ragmen karsi durulasi bir harekettir. nitekim madem kendisi yoktur, verdigini almak da hakki olmalidir insanin. bir sirkette yillar boyu calistiginda geride biraktigin tek sey o zamana kadar harcamis oldugun "emek"tir. butun esyalarini alir gidersin. bu konu tekrar dusunulmeli, bu hak yazarlara verilmelidir.

bunun disinda, ben sozlukten atilsam insanlarin caninin istedigi entrylerimi saklayip caninin istemediklerini silmesine uyuz olurum. buna karsi "olur da bir gun" dusuncesi ile simdiden yaziyorum.

(bkz: ucurulan yazarin entryleri iade edilsin)
independence
nasil ki bir $irkette cali$an insanlarin $irketten ayrildiklari zaman biraktiklari tek $ey o zamana kadar $irkete vermi$ olduklari emektir, bilgi sozluk dahilinde yazan arkada$larimizin da sozluk icerisinde birakabilecekleri tek $ey emekleridir.bu emekler de yazdiklarindan ba$ka bir $ey degildir.nasil ki bir muhasebeci cali$tigi i$yerinden ayrilirken "verin benim bu zamana kadar doldurmu$ oldugum bordrolari" yahut "bu kadar zaman i$cilerin mesailerini hesapladim, alin o i$cilerden benim hesapladigim mesai ucretlerini, onlar benim hakkim bid bid bid" diyemiyorsa, sozlukten ayrilmak isteyen ki$iler de ne yazik ki yazdiklarini yani emeklerini geri isteyememektedirler.esasen bunun sebebi yazilanlarin cizilenlerin sozluk bunyesinde kalmasini istemekten cok, bu yazilan ve cizilenlerin $u an icin tek kalemde silinebilir bir teknigimizin olmamasidir.5 000 entrysi olan bir ki$i sozlukten ayrilmaya kalkip da derse ki "benim entrylerimi siteden silin ve bana geri iade edin" , i$te bunu yapmak ne yazik ki $u anda mumkun olamamaktadir.5 000 entryi silmek icin benim gecemi gunduzume katip gunde 1 000 entry sildigimi goz onune alarak 5 gun soluksuz ygra$mam gerekir ki bunu kimse icin yapmam acikcasi.
webgum
ayrilan yazarin entryleri geri iade edilmelidir. #2 ye katilmadigim noktalar, burasi bir sirket degildir, muasebece doldurdugu bordrolara kisisel yaraticiligini katmaz. burda yazan yazarlar, kendi yaraticiliklarini kullanarak birseyler yapmaya calismaktadirlar. yazilan yazilardaki dusunceler yazan kisilere aittir. burada emekten daha buyuk bir olgu ile karsi karsiyayiz, bunlar kisisel fikirlerdir. mesai ucreti hesaplamak standard biseydir. bizler burada isci degiliz. para karsiliginda ya da bi beklenti icerisinde yazi yazmiyoruz. kendi ozgun tanimlarimizi belirtilen konseptte yaziyoruz. ayrica 5000 entry hepsini sil komutu yazilarak kolaylikla bir anda silinebilir. zaten sozlukte emek verilerek buyuk kodlar yazilarak birseyler yapilmis, onu yapmak su ana kadar yapilanlardan cok cok daha kolay olacaktir. o yuzden bilgi sozlugun son konsepti kaldirilmalidir. sozlukten gidenlerin hepsinin yazdiklari silinmelidir. benim yazdigim bir fikir baskasina ait olmamalidir.
webgum
bunu is hayatina degil de, sanat dallariyla orneklendirilmesi daha uygun olur. yazmak, cizmek, beste yapmak, burda farkli nokta kisi adini soyadini, acik kimligini sergilememektedir. sirf durum boyle diye de entryler yonetim tarafindan sahiplenilmemelidir. buranin stres veren bir yer degil de, huzur veren ve ayrizamanda bilgilendiren bir yer olmasi eminim herkesin istegidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol