frank abagnale

mitili
1960lı yıllarda resmi olarak dolandırıcıydı.

new yok city’nin westchester county’sinde; 4 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak doğan frank; new rochelle’deki bir katolik okulunda öğretimini sonlandırdı. 1964 yılında ailesi boşandı, ve bunu çok sorunlu bulan frank ailesinden uzaklaştı. bu dönem; babasını gördüğü son dönemdi; ancak annesi ile 7 yıl sonra görüştü.

new york city’de tek başına yaşıyan frank; "big nale" (büyük inleme) olarak anıldı, daha sonra da ismi "big" (büyük) olarak kısaldı. kendisini olgun göstermek için; ehliyetini olduğundan 10 yıl yaşlı olarak göstermek için değiştirdi.

frank abagnale’nin yaşamını; 2002’deki steven spielberg’in filmi catch me if you can ekranlara taşımıştır.

with all my love
vaktiyle tarihin en cesur kalpazanıdır kendileri.hemen hemen her meslegin tadına bakmıştır..pilot üniforması giyerek pan am.jetinde yardımcı pilot -pilot iken sadece meslegin degil pan america hosteslerinin bir çogunun da tadına bakmıştır- , hastanede başasistan,başsavcılıkta savcı yardımcısı,bir fakültede profesör ... olarak yutturmuştur yüce zatını masum insanlara ve masum olmayanlara.
en önemlisi de piyasaya sahte çekler sürerek bankaları 2,5 milyon dolar dolandırmış olmasıdır.hayat bu ya .. hepsinin bedelini fazlasıyla ödetmiştir.

ve oturmuş yazmıştır hayatını ..gerek imrendirmiş gerekse de ibret aldırmıştır biz okuyuculara..
demem o ki : catch me if you can kitabının yazarıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol