tobias linderoth

passive
21 nisan 1979 marsilya doğumlu isveçli ön libero. futbola isveç’in if elfsborg kulubunde başlamıştır. daha sonra yine isveç liginin güçlü ekiplerinden olan stabaek’e transfer olunca kendini kanıtlayıp 2001 yılında ingiltere’nin everton takımına transfer olmuştur. eveton’daki 4 yıllık macerasından sonra danimarka’nın copenhag takımına transfer olarak ve bu takımın kaptanı olmuş, büyük başarılara imza atmıştır.
başarılı müdaheleleri, takımı iyi yönlendirmesi ve başarılı ara paslarıyla dikkat çeken linderoth; bir ön libero’nun sahip olması gereken tüm özellikleri taşıyor.
ayrıca geçtiğimiz yıl zlatan ibrahimovic’i geride bırakarak yılın isveçli futbolcusu seçilmiştir
passive
galatasaray’la 3 yıllık sözleşme imzaladığı ve önümüzdeki günlerde istanbul’a geleceği söylenen futbolcu. eğer öyleyse iddia ediyorum ki galatasaray’ın hagi’den beri yaptığı en iyi transfer olur.
passive
galatasaray’ın resmi internet siteysinden de doğrulanan transferdir. iddia ediyorum bu adam galatasaray’ın son 10 yılda yaptığı en yararlı transferdir.

http://tinyurl.com/28fq4r

mad
isveçli orta saha futbolcusu tobias linderoth, 1979’da doğdu. viborg kulübü teknik direktörü anders linderoth’un oğlu olan tobias linderoth, babasının futbolcu olarak formasını giydiği marsilya’da dünyaya geldi.

futbola 1985’te, mjällby aif altyapısında başlayan tobias linderoth, 7 yıl bu kulüpte kaldı. ardından 1992’de ifk hässleholm’e, 1995’te feyenoord altyapısına giden linderoth, 1996’da ülkesi isveç’e dönüp elfsborg kulübünde profesyonel futbol kariyerine başladı.

elfsborg’da iki sezonda 57 maçta forma giydi ve 4 gol attı. ardından norveç ekibi stabæk i.f.’e transfer olan linderoth, bu kulüpte 68 maçta 9 golle oynadı.

buradaki performansıyla dikkatleri çeken isveçli yıldız, 2001’de premier league’e gitti ve everton forması giydi. üç sezonluk ingiltere kariyerinde 40 maça çıktı.

2004’te danimarka’ya gitti ve fc kopenhagen’ı zirveye taşıyan kadronun temel taşı oldu. üç sezonda 127 maçın tamamında ilk 11’de başladı. performansını 6 golle süsleyen linderoth, iki de danimarka şampiyonluğu yaşadı. linderoth bu sürede 2 kırmızı, 41 sarı kart gördü.

isveç milli takımı’nda da kilit rol üstlenen tobias linderoth, ikinci kaptanı olduğu ekiple 1999’dan beri 69 maça çıktı, 1 gol attı. ayrıca isveç 21 yaş altı milli takımındada 21 maça çıkmıştır.

2002 ve 2006 dünya kupası ve euro 2004’de mücadele eden tobias linderoth, 2002 dünya kupası’nda bir maçta 96 dakika sahada kalıp 14.6 kilometre koşarak adından söz ettirdi.

eşi maria linderoth ile 25 ekim 2006’da ilk kez çocuk sevinci yaşayan tobias linderoth, aynı yıl ülkesinde “yılın en iyi orta saha oyuncusu” seçildi. galatasaray’da arif erdem’in uzun zamandır şerefle taşıdığı 6 numaralı formayı giyecektir.

2007-2008 türkiye futbol liglerinin transfer dönemlerinde galatasaray spor kulübü’nün transfer ettiği ilk yabancı oyuncudur.
falconslx
alengirli oyun stiliyle galatasaray’a gereken lincoln’den sonra en az onun kadar gereken basit ve sağlam oyuncu eksiğini de kapatmış olan, orta yollu olmamak gerekliliğinin futbolda da geçerli olduğunu biz futbolseverlere gösteren dmc.
sepulturk
mayıs’ta sahalara döneceğini açıklamış topçudur. en son ribery de galatasaray’a geri dönecek deniyodu. olmadı tabi. olmaz da. patlar hep bizde.

hayır anlamadığım adam bu yaşına kadar neredeyse sakatlık geçirmeden, maç kaçırmadan gelmiş bu yaştan sonra ne oluyor lan. bize gelen götü yayıyo anasını satim. tobias emmi de artık nasıl yaydıysa herifte kemik büyümesi çıktı.
angelus
yıllar yılı izlediğimiz bir futbolcudur. fizik gücünün en üst düzeye çıktı premier lig de dahi bir cengaver edası ile oynamış, en ufak bi aksama olmamıştır kendisinde. lakin onun da sonu bir şekilde "türkiye ye gelince amı götü dağıtan futbolcular" listesinde yer almak olmuştur.
orqn
bu adam geldiğinde bazı yorumcular ’’kart cezaları dışında maç kaçırmaz çok güçlü dayanıklı adam’’ diyorlardı.al işte isveç-arnavutluk maçında yine sakatlanmış.geldiği günden beri 10 maç üstüste oynayamadı zaten.hadi türkiye de sert futbol oynanıyor ondan sakatlanıyor sürekli diyelim,arnavutluk da mı sert oynadı.bu adam çürük belli işte.boşu boşuna kontejyan dolduruyor.
made in heaven
yeniden takımla beraber antremanlara baslamıstır.eger sakatlıgı gecer ve ligin ikinci yarısında takımdaki yerini alabilirse galatasaray icin cok önemli bir güç olacagı tartısılmaz bir gercektir.umarım sansı yardım eder yeniden sakatlanmaz ve iki senedir hic bir fayda saglayamadıgı takımına ikinci yarıda lig ve uefa’da borcunu öder.
heddodepaso
geldiği günden beri galatasaray’da beraber çalıştığı teknik direktörlerin sayısı, neredeyse forma giydiği maçlardan daha fazla olan isveçli topçu.
mad
galatasaray’la yolları ayrılmıştır.

geldiği ilk gün pek ümitliydim takıma faydası konusunda lakin o gün bugündür sakatlık kurtulamadı adam. yeni transfer için yer açılması nedeniyle takımdan ayrılması konusunda en zatıf halka da kendisiydi ve öyle de oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol