cumhuriyet halk fırkası

traktor
siyasi tarihi pislik ve kötülüklerle dolu olan, dönemin tek parti iktidarı olan ve tamamı mason işbirlikçisi milletvekillerinden meydana gelen, tahammülsüz, dışarıya hizmet amaçlı kurulmuş bir parti. bu parti, menemende belediye başkanlığını kazanamayınca menemen halkını, menemen olayı ile cezalandırmıştır.
camurhan
menemen’deki belediye baskanligi’ni kaybettikleri icin degil, yobaz, hilafeti geri isteyen örümcek kafa, genc subayin kafasini mizraga asan insanlarin bulundugu bir ilce oldugu icin eylemcileri cezalandirmis parti, yani harflerini tek tek yazarak bazi ileri zekalarin anlamasini saglamaya calisaraktan a t a t ü r k tarafindan kurulmus o zamaninin devletin basindaki tek parti.

menemen olaylarinda ilce kilinctan gecirilmemistir. asilanlar sayilari ve kimlikleri ile belgelerde vardir. götten tarih yazmakla, salya akitmak arasindaki farki bir de anlasilsin!

siyasi tarihi eksi ve artilariyla dolu olan partidir ayrica. öyleki bu parti salya akitanlarin hic bir zaman kabul edemedigi hilafetin / seriatin kaldirilmasindan türk alfabesine gecise, cumhuriyetin temellerinin saglam atilmasindan cehalet icerisinde yüzen halki canlandirmaya calismaya kadar gider.

partiyi kuranlar uzaydan degil, var olan yapidan gelen insanlardi. sistem tam oturtulamadan yapilmis herseye ragmen bazi konularda basarilarin elde edildigi görülebilecek, atatürk döneminde en parlak yillarini yasamis parti.

kelle koltukta devlet kurmus bir parti ayrica nasil disariya hizmet ediyormus onu da pek anlayamadik.

nefretle büyümüs salya akitanlarin anlayamacagi günümüzün gecmisine denk gelen, cumhuriyetle yasit partidir.

gecmisle bugünü karistiran salya akitanlara ise kis kis demekteyim.

edit: seyh sait ayaklanmasi’nin sorumlulugu, bandirma vapuru’nun uzunlugu gibi konulari da bekliyoruz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol