okaliptus

faten
Haziran-temmuz aylari arasinda, mor renkli çiçekler açan büyük agaçlardir. Yaprak sekli bitkinin yasina göre degisir. Gençlerde sapsiz, oval, açik yesil; yaslilarda ise uzunca sapli, orak seklinde, derimsi ve koyu yesildir. Çiçekler morumsu kirmizi renkte olup, her bir yapragin koltugunda birkaçi bir arada bulunur. Meyve küçük ve çok miktarda tohum tasiyan oval sekilli bir kapsüldür. Ana vatani Avustralya olan bu agaç, halk arasinda sitma ve kinin agaci olarak da taninmaktadir.
yoncash
oksuruk surubu olabilen bitki.icildiginde insanin cigerlerinde yayiliyormus hissi ile mentollu bir seye benzettigim bitki.
kualalarin besin kaynagi.
ohannessenpetersburgerking
eucalytus, ökaliptus, sitmaagaci, sulfataagaci artik adina ne derseniz diyin mersingiller familyasina ait, 500 ü askin turu olan, kimisi her dem yesil, kimisinin boyu 100 metreyi asan, kimisi agacimsi bitkilerdir. bu agaclardan bumerang yapardi borjinler(anladin sen onu, evet, avustralya kokenli)bi de bunlar bitek, yani organik madde acisindan zengin topragi severler.
kitten
içindeki uyuşturucu etkili bir madde yüzünde koalaların aptal aptal bakıp bütün gün kıpırdamaya bile mecalleri olmadan bir dala sarılıp kalmalarına sebep olan bitki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol