mutsuz olmak

arafatta bir cocuk
insanın çevresini olumsuzluklar bir karanlık misali sardığı andır. insan vücudundaki son damla sıvıya kadar ağlamak, kimseyle görüşmek istemez her şeyden kaçıp kurtulmak ister kendinden bile ama bunları yapmak o anda imkansız sayılabilir çünkü insan her şeyden kaçtıkça daha çok hatırlar daha çok üzülür.
gavatar the last failbender
tersi arandıkça karşılaşılacak olan his. mutluluk ve mutsuzluk terimlerini daha az kullanan kişilerin ise mutsuz olmaktan daha uzak oldukları isviçreli bilim adamlarınca kanıtlanmıştır. bizzat belgeleri görmedim ama kardeşim gibi severim kerataları, kesin kanıtlamışlardır.
mmkurabiye
farkında olmak iyidir. en nihayetinde histir, yaşıyor olduğuna dair bir kanıt. ki mutluluk geldiğinde farketme ihtimali daha yüksektir bu süreçte ise kişi.
ladycapulet
mutsuz olmanız sebepsiz de olabilir. ya da bi sebep vardır aslında ama siz görmezden gelmeye çalışırsınız. kararsız kaldığınız bir konu vardır mesela aklınızı meşgul eder, her ne kadar siz kendinizi doğru olduğunu düşündüğünüz yolda ilerlemeye inandırdıysanız da aslında tam ikna olmamışsınızdır. gece mutlu olduğunuzu düşünerek yatar, sabah çok huzursuz uyanırsanız. yataktan kalkmak, işe gitmek istemezsiniz.hadi zar zor işe geldiniz diyelim gün de geçmek bilmez; hiç kimseden hiçbir şeyden memnun olmazsınız. tek istediğiniz evinize gidip bi şişe şarabı açmak ve ev arkadaşınızın seyahate gittiği tam da bu günde evinizde yalnızlık şarkıları eşliğinde demlenmektir.

evet, kaç saat kaldı ki mesai bitimine?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol