luis aragones

passive
ispanya’nın 68 yaşındaki efsanevi teknik direktörü... teknik direktörlük kariyerine 1974 yılında başlamış ve sırasıyla atletico madrid, real betis, barcelona, espanyol, sevilla, valencia, real oviedo, real mallorca’yı yönetmiştir. şu aralar kariyerinin zirvesindedir.

2004 yılına kadar herkesin saygı duyduğu bir teknik direktörken 2004 yılında ispanya milli takımıyla yaptığı bir antrenmanda jose antonio reyes’i thierry henry’i kastederek motive etmek için söylediği ’sen o küçük pislik zenciden çok daha iyisin’ sözü onun saygınlığını yitirmiş ve ispanya dışında tüm dünya onun koyu bir ırkçı olduğunu anlamıştır. aragones’in dünya tarafından kınanması ispanyollara ders olması gerekirken onları daha da körüklemiştir. ingiltere maçında ingiliz siyahi futbolcular topa ayağını değdirdiği anda maymun sesleri çıkarmaya başlamışlardır. bu olay sonucunda ispanya milli takımı 100.000 isviçre frangı para cezasına çarptırılsa da ipsanya’da ırkçılık hala devam ediyor...


not: ispanya milli takımında şu aralar marcos senna adında siyahi bir futbolcu oynamaktadır ama ispanyollar senna’ya bugüne kadar tek bir laf bile etmemiştir...
valequentill
avrupa kupası tarihinde kupayı kazanan en yaşlı teknik direktör ünvanına layik görülmüş amca, dede, yeni sezonda fenerbahçe ile başlayacak... umarız sezon sonuna kadar devam edebilir.
viticulteur
fenerbahçenin koltuğu sallantıda olan son teknik direktörü.

not: koltuğunu fazla sallandırmayın,yaşı sebebiyle bu heyecana pek dayanamayıp ölebilir!
kuru gurultuye terlik atan insan
elde patlayacak olan teknik adam.

muhtemelen istifa etmeyecektir.
sebebi de milyonkarca dolar tazminattan feragat etmek istememsi olacak ve fenerbahçe bu kadar tazminatı kendi ödeyerek, bu adamı büyük bir ihtimalle yollayacaktır. fenerbahçe bu, yapar öyle!
nerobianco
yaşlı ama tecrübeli diye başa gelen teknik adam.fenerbahçe bu!! mezarından çıkarır adamı öyle teknik adam yapar...sezon ortalarına doğru gümleyecek gibi!!belkide ölür toprak olur sonra ruhu çiçek olur gelen yeni transferin eline verilir falan filan..
heddodepaso
ali koç’un 21 şubat 2009 gençlerbirliği fenerbahçe maçından sonra yaptığı "sezon sonu oturup muhasebesini yapıp ona göre hareket edeceğiz." açıklamasından anlaşılacağı üzere, sıkı bir pazarlıkla eline tazminatı verilerek gönderilecek, fenerbahçe’li futbolcuların zerre kadar sevmediği, çağdaş futboldan bihaber ispanyol futbol adamı.
sicaksutorbasi
hemen gönderilesi karakterdir.kendisinden nefret ederken bir anda süprizler yapıp kendini sevdirir ama yinede gitmesi gerekmektedir.bazen düşündürür dostmu düşmanmı die

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol