etli ekmek

goretomb
konya’nin sembolu olan pide benzeri yiyecektir.
fazlasiyla yaglidir ancak hamuru pideden daha incedir.ustunde de kiyma degil ku$basindan biraz daha ufak et bulunur.
konya’li vatanda$larimizin neden etli butlu olduklarinin acik gostergesidir.
atwa
konya’ya gelinip yenilmesi gereken birsey hamurun ustune bolca kiyma (ince dogranmis kusbasilinin adi bicakarasidir) ve firina veriliyor havzan’da gercekten guzel yapiyorlar 2 metre civarinda suntayla getirip onunuze konuyor ve afiyetle yiyorsunuz konyanin genelinde adedi 2.5 ytl dir.
seyhmerat
gercekten yemesi insana ayri bir haz veren,son derece guzel olan ve konya ile ozdeslesmis olan bir yiyecektir.yaninda ayran super gitmektedir..
reddy
bazi insanlar kiymali pideyle etli ekmegi bir tutma yanilgisina girerler,ancak etli ekmegin tadi cok daha farklidir,cok daha lezzetlidir.ancak aralarindaki benzerlikten dolayi genellikle konya disinda kurulmus ve genelde restoranin adinda mutlaka konya kelimesinin gectigi bazi yerlerde o kadar ozunden uzak bi sekilde yapilir ki,iste o zaman "bu etli ekmekten cok kiymali pide olmus" denebilir.
melankomik
evet.konya da öyle bir yer vardı. girince boyunu ölçüyorlar, sana boyun kadar bir etliekmek yapıyorlar. sonra...

ayrıca konya dışında hiç bir yerde, konya da yediklerim gibisini yapamadıklarını görüp şaşırmama da neden olmuştur...
zekirbelli
herşeyin erbabı tarafından yapılanı güzeldir derler doğrudur,konyanın meşhur etli ekmeği çağrısına uyup olmadık bir yerde yenilmiş "ee yok bunun bi numarası" denilerek homur homur kalkılmıştır mekandan,konyada bir başkadır diye düşündüğüm bir pide versiyonu.
esrakesh
konya da en iyi havzan da yiyebileceginiz, size ilk anlatıldıgında lahmacun lan bu deme gafletine dustugunuz lakin lahmacunun yanından bile gecmeyen enfes yemek.bir kere onunuze 1 metreden daha uzun bir halde geliyor ki once gozunuzu doyuruyor, tadına da doyum olmuyor valla. sırf bunu yemek icin bile gidilir konyaya.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol