microsoft access

independence
bir veritabani programi.az bir veri icin cok ideal ve gayet hizli.kullanimi da kolay.fakat veriler fazlala$tikca $i$me yapiyor ve muthi$ bir $ekilde yava$liyor.
independence
her derlerdi ayni anda bilmemkac query kadiramaz, yuzbinden fazla veri bu veritabanina buyuk gelir, bocalar, $i$er, patlar diye de hic deneme firsati bulamami$tim. dun bunu hep birlikte basliklari otomatik tamamlama ozelligi sayesinde test ettik onayladik. hakikatten 30/40 ki$inin ayni anda yollami$ oldugu query bir de 200.000 verili bir tabanda olu$uyorsa patliyormu$ bu veritabani, kilitleyiveriyormu$ kendini. vay arkada$, koskoca gun neler cektirdi bize be.
independence
hicbir boka yaramayan, gunde ancak 50/100 ziyaretci kapasitesine sahip, 100 ki$iyi(24 saat icerisinde ortalama) gecince kendini kilitleyen ve bulundugu sitenin de acilmasini engelleyen microsoft yazilimi. bunu kullanana kadar sql server express edition kullanirsin, hem pa$alar gibi 4gb lik bele$ hak da tanimi$ kullaniciya, ceylan gibi sekersin istedigin yerde.
independence
normalde bilgi sozluk gibi e$ zamanli verigiri$i yapilan ve veritabani bu kadar geni$ bir sistemde boyle bir veritabani kullanmaniz olasilik dahilinde degildir. maksimum 5 dakika icerisinde site acilmaz hale gelecektir ancak sql’den olu$an bir veritabanini access e rahatlikla backup olarak alabilirsiniz. mesela bilgi sozluk’un backup’ini bir access e almak 7 dakika civari surmektedir. en azindan backup icin kullani$li bir yazilimdir dolayisi ile.
independence
bu veritabaninin 2013 surumu ile alakali bir sikinti ya$iyorsaniz, mesela backup alacaksiniz ama sql serveriniz size ibnelik cikartip "aga ben 2013 u tanimiyom, buna backup alamam kusuruma bakma" gibi pu$tluk yapiyorsa, bos bir veritabani olusturup veritabanini acin ve dosya kismindan farkli kaydete tiklayip oradan da istediginiz sürümü secin. misal ben 200 - 2003 sürümünü seciyorum sorunlarim kokten halloluyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol