görsel iletişim tasarımı

retrocessolivre
geleceğin önü açık diye tabir edilen mesleklerinden. görsel efektçiler tahmin edileceği üzere görsel iletişim tasarımcıları arasından çıkar.
spho
bir çok alanda ilerleme sağlayan yeni sayılabilicek bir bölüm. iki devlet üniversitesinde mevcut. birtanesi yıldız teknik diğeri ise kocaeli üniversitesi. ağırlıklı uygulama dersleri bulunduğundan devlet üniversiteleri bu tarz bölümleri açmakta zorluk çekiyor sanırım. sadece iki devlet üniversitesinde olması bundan galiba. bölüm bir çok özel üniversitede mevcut.

özel yetenek sınavı ile alan bir bölüm. bunun dışında ayriyetten her sene belirlenen bir ön koşul da var elbette. ham puan yıldız teknik üniversitesi bildiğim kadarı ile özel yetenek sınavları kapsamında sadece çizim sınavı uyguluyor. kocaeli üniversitesi ise birazdaha zorlu sanırım.

ilk aşamada tam üç sınava tabi tutuluyor görsel iletişim tasarımı adayları.. bunlardan ilki genel kültür sınavı. 100 soruluk bir sınav. sanıldığı kadar kolay olmadığı kesin. sorulardan bir örnek;

trt 1 ilk 23 nisan çocuk programını ne zaman gerçekleştirdi. gibi.. ikinci sınav ise görsel algı sınavı. adayların karşısına bir tablo bir fotoğraf yada bir görüntü(video) konuluyor. ve kompoziyona dökerek analiz yapmaları isteniyor. üçüncü ve aşamanın son sınavı ise çizim sınavı. çok güzel muhteşem harika vs vs.. çizmeniz istenmiyor.sadece ölçülü çizip çizemediğinizi görebilmek amaçlı bir uygulama.

resmi siteye girdiniz ve adınızı gördünüz.. tebrikler 2. aşama başlıyor demektir..bu aşamada aynı anda iki sınav uygulanmakta. portfolya ve mülakat. portolyanızın gerçekten güçlü olması gerekir..ve mülakat..

girmesi biraz zor. fakat okuması gerçekten keyifli bir bölüm. bu bölümden mezun olunca neler mi yapabilirsiniz ?

(bkz: fotoğrafçılık)
sinemanın neredeyse bütün dalları
(bkz: yönetmenlik)
(bkz: kameramanlık)
(bkz: görüntü yönetmenliği)
post production olarak...
(bkz: kurgu)
(bkz: efect)
(bkz: special effects)
bunların dışında...
(bkz: editörlük)
(bkz: web tasarımcılığı)
ve dahası...

kısacacı aklınıza görsel anlamda ne geliyorsa diyebilirim...
çok kapsamlı çok geniş bir bölüm.elbette yararlanmasını bilene..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol