vecdi gönül

sepulturk
akp kocaeli milletvekili ve 59. hükümet savunma bakanıdır. ayrıca şu anda kulislerde cumhurbaşkanlığı için adında neredeyse anlaşılmıştır.
maliyeci
kaymakamlık,valilik,içişleri bakanlığı müsteşarlığı,emniyet genel müdürlüğü,sayıştay başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş mülkiye mezunu günümüz akp’lilerinden.
chanel
haberturkte an itibari ile yayınlanan habere göre recep tayyip erdoğanın 2007 cumhurbaşkanlığına aday olarak önerdiği kişi.
ed nh
son dakika gelişmelerine göre erdoğanın cumhurbaşkanlığına aday olarak göstericeği söylenen milli savunma bakanımız.. söylenilenlere göre eşinin başınında açık olması bu seçimde etkiliymiş..
seyhmerat
başı açık bir işe sahip ve askerle arası iyi olan birisidir ki cumhurbaşkanı adayı gösterilmiştir sonunda. peki bu kadar zamandır kamuoyunu oyalamak neydi anlam verilemedi.
sepulturk
sağolsun koskoca türkiye’yi resmen rezil rüsva etmiştir dünya kamuoyuna. abd’den açık açık izin istemiştir ve robert gates de gereken cevapları vermiş ve medyaya da bunu açıklamıştır. e be vecdi bey ben senin siyasi kafan ne diyeyim. küfür etsem silmek zorunda kalacam, etmesem sinirden kendimi sikecem. bu kadar mı acizsiniz siz, bu kadar mı gururdan yoksunsunuz? sizin acizliğiniz bizi hiç ilgilendirmez ama biz atalarımızdan ve yakın geçmişimizden gördüğümüz kadarıyla ne kimseden izin alırız, ne başındaki bakan gibi destek için ingiltereye gideriz. öyle beleş kömürlerle, yemekle de benim fakir halkımı bir yere kadar kandırırsınız, en sonunda o çok güvendiğiniz tabaka bile size öyle bir tokat atar ki töbe billah kendinize gelemezsiniz.

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.05.2006&newsid=143255&categoryid=1
akhillius
mehmet vecdi gönül 59. hükümet (erdoğan hükümeti) milli savunma bakanlığı yapmakta olan, aynı görevi 58. hükümet’te (gül hükümeti) de yürütmüş, t.b.m.m. 21. dönem ve t.b.m.m. 22. dönem kocaeli milletvekili, öncesinde emniyet genel müdürlüğü, kocaeli, ankara, izmir valilikleri yapmış bir siyaset adamı, üst düzey bürokrat ve mülki amirdir.

29 kasım 1939’da erzincan’da doğan vecdi gönül, ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi’ni 1960 yılında bitirmiş ve aynı yıl erzincan ili maiyet memurluğuna tayin edilmiştir. gönül çeşitli ilçelerde kaymakam vekilliği ve kaymakamlık yaptıktan sonra, 1970 yılında içişleri bakanlığı özlük işleri genel müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapmıştır. güney kaliforniya üniversitesi’nde mülki idare amirliği konusunda master yapmıştır. 1972 yılında mülkiye müfettişliği yapan gönül, 1975 yılı başında kocaeli valiliği’ne tayin edilmiş, 1977 yılında emniyet genel müdürlüğü, 1978 yılında merkez valiliği’nde bulunan m. vecdi gönül 1979 yılında da ankara valiliği’ne getirilmiştir. 1981 yılında tekrar merkez valiliği’ne tayin edilen gönül, aynı yıl sonunda yüksek öğrenim kurulu kurucu üyeliğine atanmış, 13 şubat 1984 tarihinde de izmir valisi olarak göreve başlamıştır. izmir’de dört yıla yakın hizmet veren gönül, 11 ocak 1988 tarihinde de içişleri bakanlığı müsteşarlığı’na tayin edilmiştir.

yök kurucu üyesidir. sayıştay başkanlığı, avrupa sayıştaylar birliği denetmenliği, eco ülkeleri sayıştaylar birliği başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 21. dönem’de kocaeli’den tbmm’ye girmiş, 22. dönemde de milletvekili seçilmiştir. 58. hükümet’te üstlendiği milli savunma bakanlığı görevini 59. hükümet’te de sürdürmektedir.

vecdi gönül, izmir valiliği sırasında, milli eğitim’e ve köy ulaşımına önem veren valilerden biri olarak akıllarda kalmıştır. köy yollarının inşası için birkaç konkasör şantiyesi kurmuş, adnan menderes havaalanı’nın inşası için büyük gayret sarf etmiştir. vali hüseyin öğütçen’den devraldığı balçova tesisleri’nin tamamlanması için verdiği uğraş da izmir’deki hizmetleri arasında sayılmaktadır.

independence
bugun bruksel’de yaptigi konu$mada mubadele’yi ve techir’i savunan ve bu durumlar sayesinde ulus devlet olabildigimizi iddia eden milli savunma bakani.

ulkenin savunma bakani azinliklarin ulkeden di$ari cikartilmasini, di$lanmasini savunuyor ve bu sayede ulus devlet olabildik diyor. yarin fransa cikip demez mi "bak turkiye’nin savunma bakani bile bizim iddialarimizi destekler olcude konu$malar yapiyor" diye.

der. derse de artik hakkidir, zira kendi ulkemin bakani bu adamlarin eline bu kozu, bu soylem hakkini kendi elleri ile teslim etti. hadi $imdi cik i$in icerisinden cikabilirsen.
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
mehmet vecdi gönül izmir
mehmet vecdi gönül, 29 kasım 1939’da erzincan’da doğdu. baba adı m. saffet, anne adı lütfiye’dir. mülki idare amiri; aü siyasal bilgiler fakültesi’ni bitirdi. todaie’de uzmanlık eğitimi yaptı. yüksek lisansını abd güney california üniversitesi’nde kamu yönetimi alanında tamamladı. değişik illerde kaymakamlık yaptı. mülkiye müfettişi, içişleri bakanlığı özlük işleri genel müdürü, kocaeli valisi, emniyet genel müdürü, ankara valisi olarak görev yaptı. yök kurucu üyeliği’ne getirildi. izmir valisi ve içişleri bakanlığı müsteşarı oldu. sayıştay başkanlığı’na seçildi. avrupa sayıştaylar birliği denetçiliği ve eco ülkeleri sayıştaylar birliği başkanlığı yaptı. ispanya "beyaz kurdeleli büyük askeri liyakat nişanı", afganistan "gazi amir amanullah han yüksek devlet madalyası" ve ukrayna "altın takdir madalyası"nın sahibi oldu. 21, 22. dönem kocaeli milletvekili. 21. dönem’de tbmm başkanvekili, 58 ve 59. hükümetlerde milli savunma bakanı olarak görev yaptı. 60. hükümet’te yeniden milli savunma bakanı oldu. ingilizce bilen gönül, evli ve 3 çocuk babasıdır.

independence
be$ir atalay ile birlikte cumhuriyet tarihinde bir ile imza atarak aktif gorevdeki iki generali aciga aldirdi. be$ir atalay jandarma tümgeneral halil helvacıoğlu’nu aciga aldirtirken vecdi gonul ise tümgeneral gürbüz kaya ve tuğamiral abdullah gavremoğlu’nun aciga alinmasini sagladi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol