türk olmaktan gurur duyma nedenleri

zipaydirmen
butür bir şeyi ortaya atarak henüz türk kimliğinin ayracını farkedememiş toplumu parsel parsel bölmek şövenizmden başka bir şey değildir. her vatandaş atatürkçülüğü benimser fakat türk kavramı git gide iticilik yaratmaktadır. çünkü etnik olarak ben buyum diyen insanlara hayır sen şusun diye dayatmak stalin kafafalılıktan farksızdır. bırakalımda insanlar istedikleri olsunlar bütünleştirmeden çok ayrılıkçılığa hizmet eden kavramları terk etmek gerekmektedir.

bir dönem bakü de yeni doğan çocuklara türkçe ismi yasaklayan stalini hatırlayalım. bugün de aynı şey ceyeran etmektedir. topluma zorla fikir empoze idilmekte genç insanların beyinleri abuk subuk komplo terorileri ile yıkanmaktadır. türk olmaktan gurur duymak gibi yada buna neden aramak gibi bizim türk olmanın öncesinde cumhuriyet sonrada bağımsız hür demokrasimizdir gurur duymamız gereken ki demokrasiyi işletemiyorsak atatürkten türklükten ve bilumum ıvır zıvır hadiseden bahsetmemiz gülünç olacaktır.

bu türk kelimesinin vurgulanarak sürekli önümüze sunulması milliyetçiliği körüklemekte ve bu milliyetçilik sadece türk milliyetçiliğiyle sınırlı kalmayarak toplumu içten içten yakmakta çürütmektedir. milliyetçiliğin osmanlıyı parçaladığını gördüğümüz geçtiğimiz yüzyıldan çıkarmamız gereken çok ders vardır. sonuç olarak posası çıkmış bir ulus olarak yok olacağımızı artık anlamamaız icap etmektedir. bugünkü ırak göz ardı edemeyeceğimiz gerçeğimizdir.
sheepmip
avrupada amerikada falan koyulmuş olan kuralları türklerin bozuyor olması. gerçekten gurur duyulması gereken bir sebep. koyun gibi yaşamıyoruz demekki dedirtir hep bana. gurur duyulması gerekn bir şeydir.
ederleziavela
ilk entry’nin tanım olma zorunlulugunu bır kenara bırakır ve anket lan bu gibi klise "bkz" vermek istemesemde, sunu belirmekte fayda var.

bu gibi soylemler artık gecerliligini yitirmistir.zira bir turk olarak gurur duydugum iki sey vardır.

1) rakı
2) kokorec

ha olayın yonunu ıdeolojıye cevırecek olursak, milliyetci genclıgın hipnozunda kullanılan soylemdir.sonrası malum,

(bkz: tekbir)
(bkz: allahu ekber)

ısık hızında edit: ilk entr’nin ruhu sad olsun.

ısık hızında 2. edit: duruyorlar yerınde ılk entry.

(bkz: sozluk beni aydınlat)
dayanikli ev kizi
acaba diğer ırklardan farklı olarak nesi var.heralde sıçmıyor,tükürmüyor...
öldürmüyor,orman yakmıyor,hayvan,çocuk,aciz demeden sikmiyor,hırsızlık yapmıyor,dinle insanları kandırmıyor,çevreyi kirletmiyor... bu ırk.mükemmeliz o zaman.ben açıkcası diğer milletlerin bizi övmesini istiyorum.babamın parasını yiyen,kimseye bir yararım olmadan durabilen bir insan olarak.e türk olarak. çok neden var.çoğaltmak mümkün.
senko
bakkala iple sepet uzatma fikrinin yaratıcısı olduğumuz için bol bol gurur duyabiliriz kendimizle.
karpuzu dereye koyarak soğutma yöntemi de bizzat bizler tarafından bulunmuştur.
chatter
hakemlere ragmen 3 maçı çevirip yarı finale çıkmış, yarı finalde de almanya gibi bir takıma yedeklerle karşı koyup inlete inlete kovalamış,onurlu bir şekilde turnuvaya veda etmiş tek milli takıma sahip olmaktır.
aello
sıcak kanlı, insancıl, barışçıl, dostcanlısı ve akıllı olmaktan kaynaklanır. bunlar milliyetçilikle falan düşünülmüş şeyler değildir, alaka kurulabilir ama benim fikirlerimde o alaka yoktur, siz istiyorsanız kurun.

şimdi sıcak kanlıyız dedim. e öyleyiz. yani amerikanlaşmış yeni kuşağı düşünmeyin. bizde "tanrı misafiri" denen bir şey var. anadoluda insanlar yolculara, tanımadıkları insanlara kapılarını açarlar ardına kadar, yardım ederler, karınlarını doyururlar. almanyaya gidin, tanımadığınız birinin kapısını çaldığınız andan itibaren içeriden çığlıklar gelir, polisler aranmaya kalkar, vs. ya da amerikayı ele alalım; sizi tanımayan biri bırakın evine alıp yemek vermeyi, arabayla geçerken suratınıza bakmaz, korkarlar çünkü; toplumsal patlamalar o kadar çoktur ki, onlar da bir yerde haklıdırlar aslında. yardıma muhtaç durumdaysanız polisi arar ya da ne bileyim yardım edebilecekleri bir yere götürür, o da bazen. ha istisnalar vardır, o ayrı. türkler sıcak kanlı insanlardır bu yüzden, anadolu kültüründe var bu.

barışçıl insanlarız. aklı başında olan her türk hiçbir zaman türk-kürt ya da türk-ermeni ya da türk-yunan ayrımı yapmaz. adam gibi düşünen her türk bilir ki bizler kardeşiz, çatışmalar sadece politik, yoksa toplumlar arası barış olmalı, politikanın aleti olmamalıyız. bizim ülkemize gelen bir turist eğer türkçe bilmiyorsa, adam yarım yamalak da olsa ingilizcesiyle konuşmaya çalışır, iletişim kurmaya çabalar ki bu dostcanlılığına da bir örnektir. fransaya bakın. büyük şehirlerden birine gitmediyseniz, daha çok köy’vari yerleşim alanlarına, yani türkiyenin anadolusu gibi, kültürün has yerlerinden birinde iseniz, fransızca konuşmadığınız takdirde suratınıza bakmazlar. ha parise gitmişsinizdir, orada elbet konuşuyorlar ingilizce. neden? alışveriş yapsın o turist de para kazansın arkadaşımız diye.

ben burada hiçbir milleti kötülemiyorum, bunu dipnot/alt yazı/her ne olursa olarak geçmek istedim. elbette her milletin kendine ait pek güzel özellikleri vardır, ancak baslığımız türk olmanın güzellikleri ile alakalı.

devam edelim. akıllıyız dedik. eğitim sistemimiz her ne kadar son zamanlar bokpüskürük olsa da yine de akıllı yetişiyoruz. evet, toplumumuzda beyinlerini örten koyunlar var, onları saymıyorum ben. istisna onlar, doğru bilgilenememiş değil bilgilendirilmemiş kimseler, neyse. en basit örneğini yine amerikadan vericem. amerikada eğitim sistemi o kadar kolay ki, türkiye’de bir kişinin ortaokulda öğrendiği şeyi insanlar bu ülkede lisede öğreniyor. matematik derslerinde hesap makinesi kullanıyorlar, ortaçağ tarihini lisede görüyorlar ilk kez. 2. dil dersini lisede almaya başlıyorlar ki herkes için zorunlu değil. hatta kimse için değil, sadece gelecekte yapacağı iş için gerekirse alıyorlar o dersi. yani hakikaten salaklar.

evet, diyeceklerim bu kadar. ülkücü falan değilim, olmam da zaten. ama türk olmak, anadolu kültürünü taşımak bir yerde gurur verici; çünkü bu saydığım özelliklerin hepsi taşınıyor demektir, ki bu özellikler herkeste olsa dünya güllük gülistanlık olurdu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol