türk olmaktan gurur duyma nedenleri

zipaydirmen
butür bir şeyi ortaya atarak henüz türk kimliğinin ayracını farkedememiş toplumu parsel parsel bölmek şövenizmden başka bir şey değildir. her vatandaş atatürkçülüğü benimser fakat türk kavramı git gide iticilik yaratmaktadır. çünkü etnik olarak ben buyum diyen insanlara hayır sen şusun diye dayatmak stalin kafafalılıktan farksızdır. bırakalımda insanlar istedikleri olsunlar bütünleştirmeden çok ayrılıkçılığa hizmet eden kavramları terk etmek gerekmektedir.

bir dönem bakü de yeni doğan çocuklara türkçe ismi yasaklayan stalini hatırlayalım. bugün de aynı şey ceyeran etmektedir. topluma zorla fikir empoze idilmekte genç insanların beyinleri abuk subuk komplo terorileri ile yıkanmaktadır. türk olmaktan gurur duymak gibi yada buna neden aramak gibi bizim türk olmanın öncesinde cumhuriyet sonrada bağımsız hür demokrasimizdir gurur duymamız gereken ki demokrasiyi işletemiyorsak atatürkten türklükten ve bilumum ıvır zıvır hadiseden bahsetmemiz gülünç olacaktır.

bu türk kelimesinin vurgulanarak sürekli önümüze sunulması milliyetçiliği körüklemekte ve bu milliyetçilik sadece türk milliyetçiliğiyle sınırlı kalmayarak toplumu içten içten yakmakta çürütmektedir. milliyetçiliğin osmanlıyı parçaladığını gördüğümüz geçtiğimiz yüzyıldan çıkarmamız gereken çok ders vardır. sonuç olarak posası çıkmış bir ulus olarak yok olacağımızı artık anlamamaız icap etmektedir. bugünkü ırak göz ardı edemeyeceğimiz gerçeğimizdir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol