komodo ejderi

seha
eski zamanlardan gunumuze kalan nadir canlilardan biri olduguna inandigim kertenkele cinsi.o kadar eski zamanlardan beri yasamaktadir ki agzinda onlarca bakteri turu yasamaktadir.bu yuzden karsisindaki canliyi oldurmekte pek zorlanmaz.
made in heaven
goruntusu cok korkunc,dogadaki en itici canlilardan biri.geyik olsun,kus olsun,les olsun ne bulursa mideye indirir hayatta yemek secmez bu arkadas.
shibumi
agzindaki bakterilerin insan ve cogu canli icin oldurucu olmasi nedeniyle yaklasilmasi tehlikeli olan bir surungen turu.
sepulturk
karaktersiz bir canlıdır. lan madem ejdersn hani ağzında alevler. ya delikanlı gibi çıkıp "ben kertenkeleyim abi aslında" de ya da bana bi iki alevli malevli bi meyve tabağı gönder. almiyim ayağımın altına.
angelus
komodo ejderi nin bulunduğu toprakları ilk bulan bireylerin uzaktan bu hayvanatları görmesi sonucu bunları menen bi hayvan zannedip "abi bunlara ejderha diyelim biz, baksana maşallahları var hepsinin" demeleri sonucu bu isimle hayatlarına devam etmişlerdir. lakin ileriki yıllarda bu itlerin bi numarası olmadığını gören aynı bireyler "lan bunların bi numarası yokmuş, hepsi gebeş gebeş bütün gün çam kozalağı yiyip duruyo, nerede bunların ejderhalığı a.k. alın size yeni bi isim" diyip komodo ismi uygun yapıştırılmıştır. bu nedenledir ki kendilerine komodo ejderi denilmektedir.
chavez
isim itibarı ile hayvanlar aleminin en karizmatik canlısı. isim koyulurken torpil yapıldığından şüpheleniyorum.
independence
salyasinda 50 ce$it bakteri bulunmaktadir ve koskoca geyigi tek isiri$i ile oldurebilmektedir. geyik hemen olmez, iki uc gun salya sebepli enfeksiyonla ugra$ir ve gucsuz du$er. bu arada komodo ejderi geyigi takip etmektedir. surenin sonunda ejder geyige son ve öldürücü saldirisini gercekle$tirir.

bu hayvanlar ayni zamanda yamyamdir. kendi cinsini de yer kendi cinsinin yumurtasini da.
independence
Endonezya da yaşamaktadır bu hayvan evladı. Evrim döngüsünde de pek yeri yoktur, dunyaya ilk geldiklerinde nasılsa şimdi de hemen hemen aynı şekildedirler. Uygun bir rüzgarda 11 km öteden bir leşin kokusunu alabilirler. Agaclara tırmanabildiği de söylenmektedir. Oyle şu hayvana saldırayım da parcalayayım gibi bir durumları da yoktur. Koskoca bufalloyu sadece bacağından ısırır ve bekler, ta ki bufalo enfeksiyondan olene kadar. Tabi hayvanlar aleminde acil servis gibi bir şey olmadığından o bufalo olecek mecburen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol