renkler ve anlamları

webgum
mavi: rahatlatici bir renktir, ferahlatir, sakinlestirir.

kirmizi: cesareti temsil eder, onplana getirir, duvarlariniz kirmizi ise yavas yavas delilige surukler.

mor: intiharin simgesidir. ruhsal olarak cokuntu yaratir, cevrenizde komple mor giyinen (mor ojeler, mor ust bas, mor canta) birisi varsa mutsuzlugunu anlayabilirsiniz. yapilan bir arastirmada mor giyinmeyi sevip de intihar eden cokmus (bilimadamlari soylemis-ama tabi istisnai durumlar da vardir)

kahverengi: belirsiz bir renktir. is gorusmelerinde giyilmemesi tavsiye edilir. kahverengi giyinen insanlar gorunmuyor derler, dolayisiyla fikirleri de gorunmeyebilir.

siyah: ciddiyeti temsil eder. sadelik vardir. politikacilar siyah takim elbise tercih eder genelinde (kirmizi veya bordo kravatla)

beyaz: cesarettir. beyaz giyinmek cesaret ister. saflik ve temizligi temsil eder ferahlatir.

totik
özellikle filmlerde kullanılan ve zihinlerimizde yer etmiş renkler ve anlamları ırkçı olabilmektedir. örneğin kötüler siyah giyer genelde saçları siyah ve karanlık tiplerdir zaten karanlık yani siyah kötüdür. melekler beyaz giyer aydınlık iyidir, o yüzden beyaz iyiliğin rengidir. biraz ırkçılık kokan bu yaklaşıma buradan sesleniyorum bunlar sadece renk, altı üstü ışık oyunu ne gerek var mana verip kafaları bulandırmaya anlamsız onca şey varken.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol