türk mucit

firambogaz
türk telekom’dan yapılan yazılı açıklamada, teknoloji harikaları peşinde olmayan, hayatı kolaylaştıracak, insanların satın almak isteyeceği projeler peşinde koşan türk mucit yarışmasında elemelerin nisan ayı başından itibaren başlayacağı duyuruldu.


http://www.turkmucit.tv/ adresinden başvurulabilen yarışmanın jürisi, gelen icatları tüm yönleriyle değerlendirecek, gerekirse deneyecek ve karar verecek.


jüri üyeliğini prof. celal şengör, betül mardin, hulusi derici ve özlem yalım’ın yaptığı etkinlikler ntv tarafından hazırlanıp yayınlanacak. istanbul’a gelmeye hak kazanan finalistlere teknoloji ve pazarlama uzmanları tarafından icatlarını geliştirmeleri için destek verilecek.


mucitler canlı yayınlanacak final elemelerinde hem jüriyi ikna etmek hem de halkın oyları ile türk mucit seçilmek için çaba gösterecek.büyük ödül 100.000 ytl olacak.


türk telekom kurumsal ilişkiler başkanı ahter kutadgu, konuyla ilgili şunları kaydetti:
’’türk telekom olarak iletişim teknolojilerinin ülkemizde gelişmesi ve yaygınlaşması ve teknolojide ulusal katma değerin arttırılması yönündeki çalışmalarını sürdüreceğiz. ntv tarafından hazırlanan türk mucid’e sponsor olarak da ülkemizde yenilikçiliğin gelişmesine katkı sağlamak, gün yüzüne çıkmamış bireysel yeniliklerin ve girişimcilik ve yenilikçilik potansiyelinin gün ışığına çıkarılmasına önemli katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.’’

independence
belki de turk televizyonlarinda bir $eylere derman olabilecek, cabuk kolay ve gecici $ohret sevdalilarinin degil de zeka kultur ve bilimle yogrulmu$ insanlarin cabalarinin sonuclarini izleyebilecegimiz, hakkinda ilk defa ele$tiri yapmayacagim yari$ma programi ilk ve belki de son yari$ma programi.
eagleclaw
2.si olursa sıçarsiklet projemle katilacagim yarisma ayrica projenin cizimi de var simdi scan edemiycem anlatiyim soyle oluyor ki bir pizza motoru dusunun o pizza kutusunun olcagi yere gelen dışkı işlenerek enerjiye dönüştürülüyor saatte 20km/h ile gidecegini planlıyorum simdilik bu kadar 2.yarısma olursa unutmayın beni.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol