güzel başlayan gün güzel devam eder

independence
gunun ba$langicinin nasil oldugu ile nasil devam edecegi arasinda dogru oranti bulundugunu belirten cumle..genelde gercekten bu $ekilde ilerler gun.keyifli ba$liyorsa keyifle devam etmesi muhtemeldir.i$ler yolunda gider, ki$i etrafa gulucukler sacar, gun biter ve huzur icerisinde uyumaya ba$lar..bir de kotu ba$liyorsa cok ama cok yuksek ihtimalle gunun devami ayni $ekilde boktan gider.hicbir i$ yolunda gitmez, ki$i somurtur tum gun boyunca ve gun bittiginde ise huzursuz ve rahatsiz bir uykuya yatar.
elma sekeriiii
genellemedir. yanlı$tır. bok guzel devam eder afedersin.

güzel uyanırsın güne, ku$ cıvıltıları falan; kahvaltın da harika geçer; ama günün bir vaktinde telefonla aldıgın bir haber sonucu bir bakmı$sın; en yakın dostun sana kazıgın allahını sokmu$.
e günün daha nasıl güzel devam etsin. dimi ama?
laughter
‘pozitif düşün’ tarzı kandırmaca parolalara karşı olsam da bir şey biliyorum.

gün; sen daha yataktayken güzel olacağını hissederek başlarsan güzel olur. henüz yataktayken duysan güzel bir şarkının ritmini yahut güzel şeylerden bahseden yumuşak sesli adamın sesini.
o gün gerek yokken ve tamamen kendi isteğinle kalkmış olsan, hiç çekinmeden. derli toplu bir güne başlayacağın henüz odandayken anlaşılsa. evin içi güneşin en tatlı rengiyle dolduğundan her şey hatta aynada sen bile en güzel renginde gözüksen. henüz yeni uyandığında yürümek eziyet gibi gelmezse sana, güzel olur o gün. attığın adımı saçma bir gülüşle bile atabilirsin. hatta senin o gülüşün saçma olduğu için bile güzel olabilir gün.
en basitinden ağzına attığın şeyi sadece yiyebiliyor olduğun için mutlu olsan, ya da seçeneğin yoksa bile aslında onu yemek tercihin olsa veya öyle hissetsen.
bir yerlere yetişme çaban olmasa, bir şey için acele etmesen güzeldir o gün ve aslında o gün en kolay şekilde yetişirsin her yere ve her şeye. düşünmeden giydiğin kıyafetten, sırf ona kafa yormak gereksiz olduğu için memnunsan pek hoş geçer o gün.
aynada kendine seni seviyorum diyip gülümse demiyorum ama gözlerinin içine bakarsan samimi hissedersin kendini ve günü.
dışarıya adımını attığında evdekiyle eş ruh halini taşırsan devam ettirirsin aynı mutluluk oyununu. ve o aslında bir oyun olsa da, kaptırmaz mıyız zaten biz kendimizi yerli yersiz her oyuna. hem düşünmez miydik küçükken oyunlar olmasa sürekli sıkılırdık diye. büyüdüğümüzde de günü hatta ömrü güzel hissetmek için belki de oyun oynamalıyız mütemadi surette.
eflatun
kesinlikle yalanladığım durumdur. gün güzel başlar kuşlar, çiçekler, böcekler ama hayvanın teki gelip böle güzel bir günü bok eder.
rhapsody
her güzel şey bir gün biter gibi bir durum bu. katılmakta kararsız olanlardanım.üstelik batıl inançlarınız da almış başını gidiyorsa berbat bitmesi olasıdır.
goshenit
paranoyaksın asla öyle devam etmez. öyle insanlar vardır ki, herşey iyiyken bile neden iyi diye irdelemeye başlayarak günü zehir edebilir kendine...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol