sözlüğün şişmesi

chimera
sözlüğün sql den çok fazla sorgu göndermesi veya aynı serverda bulunan diğer sitelerin herhangi birinden çok fazla sql sorgusu gönderilmesi ile serverın mına koyulması durumudur.
bilgiclerin siteye ulaşamama durumunu beraberinde getirir.
hosting firmasına bir telefon ile düzelebilmektedir durum fakat kodların kontrol edilmemesi durumunda host firması yeter kardeşim nedir senden çektiğim diyerek siteyi suspend(erişime engelleme)edebilir. (bkz: youtube)
bu durumdan vps server kiralayarak kesmiyor ise dedicated server kiralayarak kurtulunabilir. maliyeti yüksek olduğundan çözüm olarak hosting firması ile anlaşıp firmanın sözlüğe sponsor olması beklenebilir.
eğer dedicated da kesmiyorsa hat kapasitesi yükseltilebilir.
adminler den yok abi bizde o kadar para ne arar tepkisi alınırsa eğer sponsorluk düşünülmelidir. yada bilgiclerin google adsense lere saldırmaları beklenilir.
independence
mssql nimetleri kullanan bir sozluk sitesi icin cok da olasi olmayan durum.

ha turk internet kullanicilarinin onbinlercesi ayni saniye icerisinde bir sebepten oturu sozluge hucum ederlerse bir kac saniyeligine guvenlik amacli kesinti ya$anabilir zira a$iri querylerde mssql kendini bir kac saniyeligine de olsa kilitler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol