alaaddin in sihirli lambası

mitili
masalda gecen, alaaddin ki$isine ait sihirli caydanligimsi lambadir. sivazlayinca cin cikar icinden, "dile benden ne dilersen" der. o da diler falan i$te. sonsuza dek mutlu ya$adilar. hep o lambayi bulmayi ve bir $ey dilemek istemi$imdir.
expert3
cocukken seyrettiğimiz cizgi filmlerde gecen bir lamba. bu nedenledir ki cocukken en sıkıntılı anlarımızda "nasıl olsa bir lamba vardır" dusuncesiyle rahat rahat oyun oynar, para harcardık. buyudukce bu lambalar bize "ulan oksasam ne olcak, cıksa cıksa cin cıkar, o da gotumuze sokar" dusuncesi kazanır ve hayatı stres ile yasarız. bu lambada bizim icin altına entry yazılacak bir baslık olur sadece...
armour
alaaddinin lamba olarak lanse ettiği çaydanlıktır.içinde cin vardır.muhtemelen zırt pırt çıkmasın diye alaaddin kapağı kapalı tutar, cin zor zahmet çaydanlığın çay dökülen deliğinden çıkardı. halbuki bu cin kendini insanların dileklerini yerine getirmeye adamış, kimin arabasına binerse onun türküsünü söyler cinsten bir garibandır.
ceska
hep okşanır bu lamba. çık deyince çıkmaz. elma dersin çıkmaz. armut dersin çıkmaz. ama 3 kere okşayınca hep çıkar. bu nedenle okşanasıdır, sevilesidir.
angelus
cini ben olsaydım eğer bırakın beni lambamdan çıkardılar diye üç dilek hakkı vermeyi, uykumdan uyandırıyorlar diye o esnada karşıma kim çıkarsa çıksın hepsini manda bokuna çevirirdim. ibneler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol