baraj elektrik su ve koy

instrument
bu büyük bir sorun olduğu için böyle enteresan bir başlık açtım. sadece köy, baraj ya da elektrk başlıkları yetersiz kalabilirdi.

öncelikle şu sayfaya bir göz atalım;
http://www.hasankeyfesadakat.com/dogal_alanlar/00083/

barajların doğayı nasıl tahrip ettiği anlatılıyor. güzel memleketimizin batı bölgeleri gelişkindir. heryerde elektrik vardır, her yerde, her sokakta her evde su vardır. elbette batı da bir baraj da küçük olsa bile doğayı tahrip ediyor. ama ülkemizin coğrafi yapısının son derece müsait olması nedeniyle en büyük barajları doğu da bulunuyor. doğu bizim anadoluya girdiğimiz ilk yer. dolayısıyla barajların altında bir sürü tarih yatıyor. bunlar insan eliyle yok oluyor. ama ülke için elektrik de gerekli tabi. yapılması gerekiyor.

sorun ise köylerimizdir. bir çok baraj yüzüden yaşayan halk evlerini köylerini terk etmek zorunda kalmış, köyleri sular altında kalmıştır. güzel memleketimizin doğusunda elektrik olmayan, su olmauyan binlerce köyümüz var. yani o barajlara istanbuldan veya herhangi bir batı kentinden daha yakınlar. birikinti sulara ve elektriğin üretildiği yere bu kadar yakın olup da o elektriği ve suyu kullanamamaları büyük haksızlıktır.

hala baraj yapmak isteyenler;

bu köylere su ve elektrik vermeyecekseniz köylerini sular altında bırakmayın, tarihimizi boş yere mahfetmeyin, doğamızı bize bırakın.
instrument
köylerimizde elektrik yokken ırak devletinin elektrik ihtiyacının %10’unu onlara satıyormuşuz. zannediyorum ırağa satılan elektrik köylere verilseydi zarar ederdik. politikacı ve ekonomist mantıkla akla gelen ilk şey satmak. elektriği suyu, hatta elektriği olmayan köylerin topraklarını bile.

şimdi gündemde ırağa elektrik satışının durdurulması var. bakalım satılmayan elektrik ne yapılacak. satacak bir yer bulurlar elbet.

politikacılar ne de olsa. halk kim ola?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol