depresyon belirtileri

huznum isyan olur
yemek yememek veya çok yemek
uyumamak yada çok uyumak
çok televizyon izlemek zırvadan programlar tercihtir
içmek içmek içmek
damar parçalar dinlemek
cinsel isteksizlik ya da çok istek
ağlamak sonra ağlıyorum diye ağlamak sonra ağlamak için sebep aranır mı diye ağlamak
kısaca ağlamak
passive
kişi ağlamaklı, neşesiz, sanki dünyayı sırtında taşıyor gibi bitkin, omuzları çökmüş bir görünümdedir. kişilerin eğlenip güldüğü şeyler, onlarda ayni etkiyi oluşturmayabilir.

bazı durumlarda da kişiler bu durumda olduklarını kabul etmek istemezler ve bunu göstermezler. bu durumda kişi vücutsal belirtiler (baş, karın, eklem vs. ağrıları, çarpıntı, nefes darlığı gibi kaygı durumları ya da cinsel bozukluk belirtileri ile başvurabilir.

karşılaşılabilecek cinsel bozukluk durumları arasında hem erkek hem de kadınlarda cinsel istekte azalma, ön sıralarda yer tutmaktadır. kadınlarda depresyon sırasında adet dönemlerinde geçici kesilmeler, orgazm sorunları görülebilmektedir. erkeklerde ise erektil disfonksiyon diye adlandırdığımız sertleşme bozukluğu görülebilmektedir. bazı vakalarda ise atipik depresyon dediğimiz durumlarda ( klasik depresyondan farklı olarak aşırı uyku, kilo alma, uykuya dalma güçlüğü, sabah veya akşam mutluluk düzeyinde kötüleşmeler ) cinsel istekte artışlar ve tekrarlayıcı cinsel ilişki istekleri görülebilmektedir.

istek ve ilgilerde azalma ve kayıplar başlangıçta bir takım şeyleri mecburen ve daha uzun sürede ,oflayıp,puflayarak yapmakla başlar. hoşlanılarak yapılan etkinliklerde de azalma ve artık hiçbir şeyden zevk almama , hayattan soğuma ile sürer. kişiler çocukları, eşlerine karşı hiçbir şey hissetmezler . intiharı tek çıkar yol olarak görebilirler.

kendiliğinden yaptıkları doğal hareketleri azalır. bakışları yere doğru yönelmiş olup, boyun ve gövdeleri öne eğik durur. konuşmaları da hareketleri gibi azalmış olup, yavaş ve kısık sesle konuşabilirler. sorulara yanıt vermek için gereken süre uzamış ve tek kelimeyle yanıt alınmıştır. zamanın çok yavaş geçtiği ya da durduğu şeklinde bir algı yaşanmaktadır. unutkanlık, konuşma, tv den bir şeyler izleme ,konuşulanları anlama gibi konsantrasyon gereken durumlarda dikkati yoğunlaştıramama " söylenenlerin bir kulaktan girip diğerinden çıkması" durumu oluşmaktadır. karasızlık basit şeyler üzerinde bile seçim yapamama bulunmaktadır. geçmişin acı hatıraları daha çok hatırlanıp, ısrarla bunların akla gelip, kendini suçlama, geleceğe yönelik umutsuzluk, hiçbir şeyin daha iyi olmayacağı, hastalığının artacağı, ekonomik düzeninin bozulacağı , "ne olacak bu memleketin hali" şeklinde verimsiz kötümser düşünceler gözlenir.

kişilerde olumsuz ya da gerçekdışı değerlendirmeler görülebilir. bir şeylerden yoksunluk, eksiklik düşünceleri, kendini yeterli görmeme, gerçeküstü boyutta kendini suçlama, ümitsizlik, kötümserlik, kendine kimsenin yardım edemeyeceği düşünceleri, ölüm ve intihar düşüncelerinin yineleyerek akla gelmesi fazla miktarda görülmektedir. tedavi olmayan ya da yetersiz tedavi alan hastaların % 15 e ulaşan bir kısmında intihar görülebilmektedir.uyku bozukluğu gece çok fazla miktarda uyanma ve sabah normalden erken uyanıp, bir daha uyuyamama ile karakterizedir

lost kidy
cok sevdigin insanların yanında kendini yalnız hissetmek
hiç birşeyden korkmayacak kadar herseye boşvermek ya da herseyi asırı umursamak
susmak ya da bomboş konusmak
görmek ve gördügünü düşünmemeye calısmak
sigaradan ve alkolden tat almadan kendini kaybetmek için içmek
kendine yalan söylemek
nefes alırken bile yorulmak...
aello
aşırı uyumak ya da hiç uyumamak, insanlardan çok çabuk rahatsız olmak ve onlara agresif yaklaşmak, hiçbir şeyden hazzetmemek, sürekli yalnız kalmak istemek gibi belirtilerdir bunlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol